Hlavní obsah

Satoranský se Wizards nemůže dočkat, už má i číslo

Praha

Letenky do Washingtonu má koupené na pátek a už ví, že na dres Wizards dostane číslo 31. Český basketbalista Tomáš Satoranský stihl před svou premiérovou sezónou v NBA poznat i prostředí a většinu spoluhráčů.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tomáš Satoranský bude už čtvrtým českým hráčem v NBA.

Článek

Největší hvězda mužstva John Wall si přímého konkurenta na postu rozehrávače vzal hned při prvním setkání pod křídla. „John byl fakt milý a překvapilo mě, jak z něj ten lídr vyzařuje i mimo hřiště. Tam jde hlavně o to, aby tým byl úspěšný, takže jsem cítil podporu od všech. Nejvíc ale asi právě od něj," cení si český hráč.

„Nikdo si na nic nehrál, možná i proto jsem fakt natěšený. Nemůžu se dočkat, až tam budu," říká Satoranský, jehož Washington draftoval už před čtyřmi lety. „Tehdy jsem ještě nebyl na NBA připravený, dostal jsem možnost vyzrát," vysvětluje 24letý rozehrávač a věří, že díky zkušenostem ze Sevilly i Barcelony neletí do Ameriky už tak vyjukaný.

Přesto začíná tak trochu od nuly. „Nemůžu si myslet, že někoho v zámoří ohromím atletičností. Doufám, že budu co nejrychleji prospěšný týmu, a snad se v mé hře objeví aspekt, který mi zajistí co nejvíc minut na palubovce," říká, i když jako nováček z Evropy bude potřebovat čas na adaptaci.

Jde do neznáma

„Přípravné zápasy začínají 5. října, ale už předtím mě čeká týdenní kemp, což mají být nejostřejší tréninky v celé sezóně," naznačuje Satoranský. Krajana Jana Veselého, který za Washington také hrával, se vyptával na řadu organizačních věcí a vyzvídal od něj třeba i ceny bytů poblíž haly. „Jdu ale v mnoha směrech do neznáma," připouští.

Každopádně se těší na duel s newyorskými Knicks, kde hraje jeho lotyšský kamarád Kristaps Porzingis. „Hned jsem se díval, kdy proti nim hrajeme, a vlastně je fajn, že se můžeme potkat už v přípravě," říká.

Předem ale tuší, že nejtěžší to bude mít na hřišti asi proti Currymu. „Doufám, že než potkáme Golden State, tak se dostanu do pozice, abych si proti němu vůbec zahrál. Když ano, pak to musím zvládnout tak, abych pak nebyl na špatné straně highlightů," usmívá se Satoranský.

Reklama

Související témata: