Hlavní obsah

Satoranský kvůli vízu odletěl do USA o čtyři dny později

Praha

Basketbalista Tomáš Satoranský odletěl do Washingtonu k premiérové sezóně v NBA o čtyři dny později, než plánoval. Do USA se měl vydat už v pátek, ale kvůli problémům s vízem odcestoval až dnes dopoledne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český rozehrávač Tomáš Satoranský.

Článek

"Musel jsem si ještě vyřizovat víza. Washingtonu se podařilo domluvit schůzku na konzulátu až v pátek. Nemohli mi to vydat dřív než v pondělí. Tohle mě zdrželo. Teď už jsem nadšený, že můžu odlétat. Už aby to začalo," řekl Satoranský při dnešním odletu z Prahy.

NBA si zahraje jako čtvrtý Čech v historii. "Už mám vízum a sociální číslo, takže mohu začít zařizovat spoustu dalších věcí, které jsem předtím nemohl," řekl čtyřiadvacetiletý rozehrávač.

Velkým úkolem pro něj bude také zařídit si nový domov. "Je to takové komplikovanější. Myslím, že první týden ještě zůstaneme v apartmánech od týmu a pak snad už najdeme byt. Většinou ale nepronajímají s nábytkem, takže bude spousta zařizování i v tomto ohledu," uvedl Satoranský.

Za sebou už má přestupy z USK Praha do Sevilly a následně do evropského velkoklubu Barcelony, proto ani před dalším životním krokem není příliš nervózní. "Tím, že jsem se tam už byl během léta podívat a trochu jsem nasál atmosféru kolem týmu, tak se spíš těším a zatím nepřevládá nervozita," dodal Satoranský.

Reklama

Související témata: