Hlavní obsah

Hodláme bojovat o každý bod, avizuje nový ústecký trenér Brom

Karlovy Vary

Spousta celků volejbalové extraligy mužů vstoupila do právě se rozbíhajícího soutěžního ročníku s novými trenéry, což jen dodalo zajímavost zápasům prvního kola. Pikantní premiéru prožil kouč Petr Brom na lavičce SKV Ústí nad Labem. Se severočeským týmem přijel na půdu VK Karlovarsko, které v předchozích sezónách přivedl k bronzovým medailím a čtvrtému místu v extralize.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Karlovarský trenér Petr Brom.

Článek

Jaké máte dojmy z návratu do svého bývalého působiště v roli soupeře?

Karlovarsko bylo jasným favoritem. Chtěli jsme se nějak bránit, což vycházelo první dva sety, které jsme dovedli do koncovky. Pak se projevila větší zkušenost domácích, dělali jsme chyby. A ve třetím setu jsme už nestačili - říkám tomu odjezd. Uznávám, že Karlovarsko bylo v euforii, přesto mě poslední set mrzí. Jinak si nemohu absolutně na nic stěžovat. Přijelo za námi asi pětadvacet fanoušků z ústeckého Fan klubu.

Co očekáváte od příštího duelu Ústí doma s Ostravou?

Věřím tomu, že lidi do ústecké haly přijdou. Snad budou na nás zvědaví a předem jim za případnou podporu děkujeme.

Kam by se ústecký celek mohl zařadit v tabulce, pokud jde o výkonnost a rozložení kvality jednotlivých družstev?

Hodláme bojovat o každý bod. Extraliga se obrovským způsobem vyrovnala a zkvalitnila, i když jsme ještě neviděli v akci loňské finalisty Liberec a Brno, které do soutěže vstoupí 18. října. Za cíl máme play off s vědomím, že to bude moc těžké. Jsme realisty a nemalujeme si vzdušné zámky. Už první kolo zamíchalo prognózami. Říkalo se, že Ostrava bude špatná, a zdolala Příbram, která má být dobrá. A ambiciózní Kladno prohrálo se Zlínem 0:3. Chceme tomu konkurovat, co se týče překvapivých výsledků.

Na extraligových soupiskách figuruje pětadvacet cizinců. Jakým počtem se na tom podílí Ústí nad Labem?

Třemi. Máme tady hráče z Brazílie, USA a Austrálie. Jsou mladí a přišli na zkušenou. Brazilec má čtyři jména a já mu říkám krátce „Zé". Mluví jen portugalsky, což je trošku problém (mírný úsměv). Všímám si, že Budějovice a Karlovarsko doplnily o dva cizince, a jsou to top hráči.

Reklama

Související témata: