Hlavní obsah

Satoranský si v NBA buduje respekt. Takhle si povodil hvězdu LeBrona Jamese

Basketbalový rozehrávač Tomáš Satoranský si před startem nejlepší soutěže světa NBA prošlapává náročnou cestu k tomu, aby patřil mezi nejvytěžovanější hráče Washingtonu Wizards. A v přípravném zápase proti Clevelandu k tomu udělal další krůček, když si parádní akcí povodil jednu z největších hvězd celé soutěže LeBrona Jamese.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Tomáš Satoranský z Washingtonu (vlevo) se snaží prosadit proti Joelovi Embiidovi z Philadelphie.

Článek

Satoranský sice nenastoupil v základní sestavě, na palubovku se před domácími diváky dostal ale už ve 3. minutě. A ještě v první čtvrtině předvedl zmiňovaný kousek. Převzal míč u trojkové čáry a naznačil průnik. Ten ještě James vykryl, na další atak, který přišel hned vzápětí, už ale připravený nebyl. Akci zakončil úspěšnou střelou přes dalšího bránícího hráče Cavaliers.

Čtyřiadvacetiletý pražský rodák zatím patří mezi nejpříjemnější překvapení z noviců v dresu Wizards. Trenér Scott Brooks mu dává už od úvodních přípravných zápasů překvapivě mnoho prostoru a čtvrtý Čech v historii NBA (po Zídkovi, Welschovi a Veselém) se zatím odvděčuje kvalitními výkony.

Proti Clevelandu strávil na palubovce 23 minut a 19 vteřin, proměnil tři ze šesti střel, nastřílel sedm bodů a připsal si dva obranné doskoky.

Reklama

Související témata: