Hlavní obsah

Most - Metzingen 25:29Házenkářky Mostu i Slavie v Poháru EHF končí

Praha

Házenkářky Mostu i Slavie Praha podle předpokladů končí v Poháru EHF. České týmy v druhém kvalifikačním kole neuhrály ani jedno vítězství. Mistrovský Most po osmibrankové porážce v Německu prohrál v domácí odvetě s Metzingenem 25:29. Slavia po neúspěchu v Praze schytala debakl na palubovce dánského Viborgu 22:36.

Článek

Český vicemistr prohrál dvojzápas o dvacet gólů. "Bohužel byl až příliš znát rozdíl mezi dánskou a českou házenou. Dánky jsou silnější, rychlejší, míče jím létají rychleji z ruky," uvedla na slávistickém webu trenérka Pražanek Petra Vítková. Odveta na severu Evropy měla podobný průběh jako zápas v Česku. "Bohužel to bylo stejné jako před týdnem na Slavii, kdy jsme nezachytily jejich první a druhou vlnu. K tomu se nyní přidala dobrá spolupráce mezi křídlem a pivotem v podání Dánek," konstatovala Vítková.

Mostečanky přes dobrý výkon brankářky Dominiky Müllnerové prohrály první poločas o šest gólů. Ve druhém se jim podařilo skóre alespoň zkorigovat. "Bojovali jsme, dali jsme do toho všechno, ale ukázala se kvalita německé házené a Metzingen byl nad naše síly," řekl trenér Peter Dávid.

Odvetné zápasy 2. kola Poháru EHF házenkářek:
Viborg - Slavia Praha 36:22 (21:10)
Nejvíce branek: Norgaardová 11, Paulsenová a Storgaardová po 4 - Kutlvašrová 7, Kordovská 5, M. Svobodová 4. První zápas 29:23, postoupil Viborg.
Most - Metzingen 25:29 (9:15)
První zápas 22:30, postupuje Metzingen.

Reklama