Hlavní obsah

Miami v čele s O'Nealem připravilo Torontu další porážku v NBA

NEW YORK

Pivot Shaquille O'Neal dosáhl v úterý podruhé v kariéře NBA na triple-double a 15 body, 11 doskoky a deseti asistencemi pomohl Miami k vítězství 106:97 nad Torontem. O'Neal přitom odehrál jen 28 minut, protože jej trenér šetřil kvůli hrozícímu vyfaulování. Toronto od šampionů Jihovýchodní divize utrpělo už devátou porážku za sebou, což je aktuálně nejdelší černá série v zámořské soutěži.

Článek

Heat přitom hráli bez nemocného rozehrávače Dwyana Wadea, jehož zastoupil Antoine Walker svým nejlepším střeleckým výkonem v sezoně; dal 32 bodů.

"Hrál jsem velmi nesobecky. Věděl jsem, že po mně půjdou a budou zdvojovat, tak jsem se snažil zapojit do hry co nejvíc spoluhráčů," vysvětlil O'Neal nezvyklé množství asistencí na svém kontě. "Taková hra je pro mne snazší," dodal obrovitý pivot.

Miami si upevnilo druhou pozici ve Východní konferenci před New Jersey, které prohrálo 101:104 v Chicagu. Pro domácí Bulls to bylo další nesmírně důležité vítězství v boji o play off. Dělí se totiž opět o poslední postupovou pozici s Philadelphií a ztrácejí jen jediné vítězství na dvojici Milwaukee, Indiana. Proti vítězi Atlantické divize zazářil Ben Gordon - dal 36 bodů, z toho 21 v poslední čtvrtině a devatenáct z trestných hodů. "Chtěli vyhrát o malinko víc než my. Strašně touží po play off. Pro nás se tím ale sezona nezhroutila," řekl domácí Vince Carter, který dal 43 bodů.

San Antonio vykročilo za obhajobou

V Západní konferenci učinilo San Antonio další krok k vítězství v základní části, výhrou 104:95 nad Seattlem se obhájci titulu potřetí v historii dostali na hranici 60 vítězství. Dallas má zatím jen o jedno méně.

Phoenix nerezignoval v zápase proti Sacramentu ani při manku 17 bodů v první půlce. Ve druhé nastřílel soupeři 72 bodů a zvítězil 123:110. Osm domácích hráčů dalo devět a více bodů, Raja Bell byl nejúspěšnější s 25.

Po prohře Sacramenta si upevnili sedmou pozici Los Angeles Lakers, kteří si podle všeho právě s Phoenixem zahrají první kolo play off. Tým kolem Kobeho Bryanta porazil 111:100 Golden State Warriors a vedle nejlepšího střelce ligy a autora 31 bodů se zaskvěl Lamar Odom, který si připsal triple-double za 15 bodů, 13 doskoků a 10 asistencí. Byl to jeho vůbec první v dresu Lakers a devátý v kariéře.

Výsledky:
Miami - Toronto 106:97, Memphis - Minnesota 92:76, Chicago - New Jersey 104:101, San Antonio - Seattle 104:95, Sacramento - Phoenix 110:123, Los Angeles Lakers - Golden State 111:100.

Reklama