Hlavní obsah

Volejbalová Liga mistrů znovu v Liberci. Hráči odvedli maximum, liboval si trenér Nekola

Husarský kousek se povedl volejbalistům Dukly Liberec. Postoupili z kvalifikace do hlavní fáze Ligy mistrů, kterou si zahrají podruhé po sobě. Přitom po prohře 0:3 v prvním duelu vyřazovací části na půdě finského celku Kokkola museli otáčet nepříznivý vývoj a nakonec po vítězství 3:0 zvládli i tzv. zlatý tie-break, který rozhodoval ve finále o tom, kdo se nakonec protlačí do elitní evropské klubové soutěže. „Hráči odvedli maximum,“ shrnul liberecký trenér Michal Nekola v rozhovoru pro Sport.cz cestu do Ligy mistrů.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kouč volejbalové Dukly Liberec Michal Nekola.

Článek

Neuvěřitelný obrat ve dvojzápasové sérii ozdobila Dukla skvělým výkonem v klíčových fázích domácího utkání. Cítíte spokojenost?

Ano, především musím klukům poděkovat. Předvedli jsme dosud nejlepší výkon v sezóně. Byli jsme koncentrovaní od prvního do posledního balónu. Zvládli jsme koncovky setů i takticky. Výborně jsme přihrávali a pak jsme to měli snazší v útoku. Vyvarovali jsme se chyb, kterých jsme se dopouštěli ve Finsku.

Bylo pro vás první střetnutí na palubovce soupeře ponaučením?

První dva sety jsme tam hráli dobře, ale pak přišly dva kolapsy, které nás stály utkání. Doma jsme šli důsledně pro tři body za výsledek 3:0 nebo 3:1, abychom si vynutili tie-break. A v něm nás dotáhla k potřebnému postupového stavu zaplněná hala. Lidi nás tlačili dopředu a bylo vidět, že nám věří.

Už před odvetou hráči netajili sebevědomí. Z čeho pramenilo?

Kluci věděli, že pokud nic nepodcení, mělo by to stačit na zvrat v sérii. Za výkon si postup zasloužíme.

Jak se těšíte na základní skupinu Ligy mistrů?

Čekají nás věhlasní soupeři - Civitanova, Rzeszow a Berlín. To jsou celky ve srovnání s námi o kategorii až dvě výš. Ale chtěli jsme Ligu mistrů hrát, a tak jsme s takovou kvalitou na jejich straně počítali. Bude to těžší než loni, když jsme se do skupiny dostali přímo při větším počtu účastníků. Teď bude v soutěži méně týmů, prakticky jen ty nejlepší z Evropy. V prosinci odehrajeme dvě kola, jedno doma a druhé venku.

Reklama

Související témata: