Hlavní obsah

Washington - Sacramento 101:95 PPWashington udolal Sacramento, Satoranský zůstal opět bez bodu

New York
Aktualizováno

Basketbalisté Washingtonu zdolali v NBA Sacramento 101:95 po prodloužení a díky šesté výhře v sezoně a třetí z posledních čtyř utkání se dostali na jedenácté místo tabulky Východní konference. Tomáše Satoranského poslal kouč vítězného týmu Scott Brooks do hry na 12 minut a český hráč si do statistik zapsal jen jednu asistenci a také ztrátu. Z jeho dvou střel žádná v obroučce neskončila.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Největší hvězda Washingtonu John Wall (uprostřed v dresu).

Článek

Hráči Wizards dokázali zvítězit, přestože někteří měli od začátku problémy s fauly a často se v útoku trápili se ztrátami míčů. Celkem jich nasbírali 23. Z toho hned jedenáct, nejvíce v kariéře, měl kapitán týmu John Wall.

Přidal ale 11 asistencí a 19 bodů a rozhodl prodloužení, v němž se postaral o šest z devíti bodů Washingtonu. Na konci základní hrací doby předtím s klaksonem neproměnil možnou vítěznou střelu.

Nejlepším střelcem domácího týmu byl Bradley Beal, který si vylepšil osobní maximum v počtu proměněných trojek. Obroučkou mu propadlo sedm z 13 pokusů, dohromady dal 31 bodů.

"Snad osm nebo deset minut se vůbec nehrálo. Pořád tam byl samý faul, další faul nebo ztráta. To se pak špatně dostáváte do správného herního rytmu, ale dobré bylo, že jsme pochopili, že tohle bude Bradův večer, a snažili jsme se ho často hledat," uvedl Wall.

Ten si v utkání lehce poranil koleno, nemělo by však jít o nic vážného. "Je v pohodě, jen se mu dneska musejí věnovat doktoři," řekl trenér Brooks. "Zítřejší předzápasový trénink ale radši vynechá, aby byl připravený na utkání. Zdravotní problémy má holt častěji, ale pokud to není nic vážného a nastoupí, nikdy to není znát," dodal.

Hostům nebylo nic platné, že se pivot DeMarcus Cousins s 36 body a 20 doskoky počtvrté v řadě dostal přes třicetibodovou hranici. Rudy Gay přidal 18 bodů.

Oklahomu táhl Westbrook

Rozehrávač Russell Westbrook dotáhl třetím triple doublem za sebou a osmým v sezóně (27 bodů, 18 asistencí a 14 doskoků) Oklahomu k výhře v Madison Square Garden nad New York Knicks 112:103. Stal se prvním hráčem od dob Oscara Robertsona, který v lize drží dvouciferná čísla v těchto třech statistikách (v průměru 30,9 bodu, 11,3 asistence a 10,3 doskoku na zápas). A právě na palubovce Thunder začne Washington ve středu třízápasovou sérii po halách soupeřů.

Podvanácté v řadě vyhrál Golden State a zůstal nejlepším týmem soutěže. Atlanta sice v Oracle Areně dlouho vedla, ale nakonec s Warriors prohrála 100:105. Po 25 bodech v domácím týmu nastříleli Stephen Curry a Kevin Durant, který doskočil 14 míčů. Klay Thompson měl 20 bodů.

Basketbalová NBA:
Golden State - Atlanta 105:100
Memphis - Charlotte 85:104
Miami - Boston 104:112
Minnesota - Utah 103:112
New York - Oklahoma City 103:112
Toronto - Philadelphia 122:95
Washington - Sacramento 101:95 po prodl. (za domácí Satoranský 1 asistence).

Reklama

Související témata: