Hlavní obsah

Indiana jako jediná vyhrála na úvod play-off venku

NEW YORK

Basketbalisté Indiany dokázali jako jediní v prvních zápasech play-off NBA dobýt halu soupeře. Na palubovce New Jersey v East Rutherfordu v neděli vyhráli 90:88, o což se zasloužil dvěma přesnými trestnými hody Anthony Johnson necelou sekundu před koncem. Bývalý hráč New Jersey byl navíc velmi platný při bránění svého někdejšího spoluhráče Jasona Kidda.

Článek

Hvězdě Nets kdysi dělal Johnson náhradníka, teď jej s 12 body, šesti asistencemi a čtyřmi doskoky předčil. Kidd si připsal bilanci 5-8-4, když se mu vůbec nedařila především střelba. V domácím dresu se střelecky trápil i Vince Carter, na 31 bodů potřeboval 33 hodů a osm šestek.

"Měl jsem nálepku náhradníka, hráče, který se nedokáže prosadit. Tohle byla příležitost, jak to změnit," radoval se dvaatřicetiletý Johnson ze solidního výkonu. Pochvalu připojil i trenér Rick Carlisle. "On je hráč, se kterým mohu počítat. Sebevědomý, uvědomělý, miluje basketbal," řekl kouč.

Milwaukee podle očekávání nestačilo na nejlepší tým základní části Detroit a podlehlo mu o 18 bodů 74:92. Český reprezentant Jiří Welsch se na chvíli dostal na hřiště, během dvou minut si připsal dva doskoky a asistenci.

V domácím týmu dala čtveřice hráčů ze základní sestavy 14 a více bodů, jen Ben Wallace dal pouze čtyři, zato se zaskvěl 17 doskoky. "Jejich obrovskou silou je, že je prakticky nemožné se soustředit jen na jednoho hráče," konstatoval kouč Milwaukee Terry Stotts.

Kobe Bryant neměl svůj den

V Západní konferenci Phoenix zdolal Los Angeles Lakers 107:102. Nejlepší střelec základní části Kobe Bryant neměl svůj den a dal jen 22 bodů, i tak ale domácí nedokázali dlouho zápas rozhodnout. "Nehráli jsme dobře. Ale pozitivní je, že jsme i tak našli cestu k vítězství," řekl rozehrávač Steve Nash, autor 20 bodů.

Osm z nich dal ze šestek, jeho tým jich proměnil 32 z 35. "Řekli jsme si, že je nesmíme moc faulovat, a pak zaviníme 35 trestných hodů," poukázal kouč Lakers Phil Jackson na další z důvodů prohry.

Ve zbývající sérii mezi Dallasem a Memphisem se ujali vedení Mavericks po vítězství 103:93. "Poučili jsme se z minulého roku," uvedl s 31 body nejlepší střelec Dirk Nowitzki. Před rokem Dallas vstoupil do play-off dvěma domácími prohrami, přesto nakonec v sedmi zápasech vyřadil Houston.

Výsledky - 1. kolo:
Východní konference: New Jersey - Indiana 88:90 (stav série 0:1), Detroit - Milwaukee 92:74 (stav série 1:0).
Západní konference: Phoenix - Los Angeles Lakers 107:102 (stav série 1:0), Dallas - Memphis 103:93 (stav série 1:0).

Reklama