Hlavní obsah

Letenská Královka bude dějištěm přestřelky evropských basketbalových talentů

Praha

Přední česká basketbalová akademie GBA pořádá mezinárodní juniorský turnaj s příznačným názvem Young Guns GBA Invitational Prague 2016. Souboj nejtalentovanějších mladých hráčů z celé Evropy proběhne tento týden od čtvrtka do neděle v pražské sportovní hale Královka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český basketbalista Jiří Welsch je patronem turnaje.

Článek

Účast na turnaji potvrdily nejlepší evropské týmy jako Alba Berlin, Crvena Zvezda Bělehrad, Fenerbahce Istanbul, Joventut Badalona, Žalgiris Kaunas a WKK Wroclav. Nebudou chybět týmy U18 české reprezentace a hostitelské Get Better Academy Prague (GBA).

Kromě turnaje, ve kterém poměří své síly špičkové evropské týmy s českou elitou, je akce platformou pro setkání širší basketbalové komunity. Událost podpoří i česká basketbalová ikona Jiří Welsch, který se mimo jiné zúčastní besedy v rámci nabitého doprovodného programu.

Basketbalový svátek doprovodí třídenní trenérská klinika. Tu povedou David Nurse, zkušený kouč z NBA zaměřující se na zlepšení individuálních dovedností, a mentální kouč Soonouk Kwon, který školí i ve firmách typu Samsung nebo Hyundai. Rezervovat vstupenky lze na webových stránkách trenérské kliniky.

O víkendu proběhnou soutěže o ceny a atraktivní Partners Slam Dunk Contest, kdy vybraní basketbalisté prokážou skloubení technické vybavenosti s atletickými schopnostmi, či 3 Points Shootout, ve kterém hráči uplatní přesnou ruku.

Pod bedlivým dozorem agentů

"Během turnaje budou na palubovku směřovat zraky nejen diváků, ale také agentů. Jak napovídá název turnaje Young Guns, jde o přehlídku mladých progresivních hráčů. Pro každého z nich je turnaj ideální příležitostí ukázat se v nejlepším světle, dostat se do hledáčku trenérů a posunout se v kariéře dál. Můžeme očekávat tvrdé souboje a krásnou basketbalovou přestřelku," slibuje Matěj Zajíček, manažer GBA a hlavní organizátor turnaje.

"Tvrdě pracujeme a podařilo se nám dostat na univerzity do zámoří již 14 skvělých mladých hráčů. Naše družstva začala sbírat úspěchy v domácích soutěžích, které však nelze porovnávat s kvalitou týmů, které dorazí na tento turnaj. Na konfrontaci s týmy evropské špičky se opravdu těším. Umožní nám to u jednotlivých hráčů odhalit nedostatky, na kterých následně zapracujeme," říkáJulián Beťko, trenér Get Better Academy.

Vstupenky na turnaj lze zakoupit na webových stránkách, ke koupi budou také na místě.

Reklama