Hlavní obsah

Nešťastný zásah! Basketbalistovi vypadlo při zápase oko

Auckland

Kuriózní až trochu morbidní incident se odehrál během basketbalového zápasu na Novém Zélandu. Po nechtěném zásahu protihráče vypadlo Akilu Mitchellovi z týmu New Zealand Breakers oko z důlku. Nešťastníkovi ale přivolaní lékaři dokázali pomoci a předmět doličný vrátili tam, kam patří.

Hráči basketbalu vypadlo při hře oko

 
Článek

Běžela už poslední čtvrtina utkání mezi Breakers a Cairns Taipans. Rozhodčí zrovna odpískal faul bránícího hráče Taipans. Aktivní Mitchell ale hrál dál. Za každou cenu chtěl vstřelit koš. To se mu i povedlo, ale při dopadu se „nabodl" na ruku gestikulujícího protihráče. Při bližším záběru je vidět, že oko opustilo svou přirozenou pozici. Hráč si okamžitě reflexivně dlaní zakryl obličej.

„Hned jsem cítil oko na své tváři," pravil rodák ze Severní Karolíny pro Radio Sport. „Stále jsem na něj ale viděl," dodal.

Když se ho novináři zeptali, co si ze zákroku pamatuje, odpověděl: „Vzpomínám si, že to bylo špatné. Ve skutečnosti jsem byl mimo, protože jsem se trochu vyděsil."

Mitchella pak čekalo vyšetření v nemocnici. „V sanitce jsem dostal lék proti bolesti a nějaké solné kapky. Cítil jsem, že mi oko sklouzlo zpět na své místo. Byl to opravdu divný pocit. Ale byl jsem rád, protože jsem byl schopen zase mrkat," konstatoval.

Generální ředitel Breakers Dillon Boucher se po zápase, který byl po střetu na patnáct minut přerušen, vyjádřil, že kariéra čtyřiadvacetiletého křídla není v ohrožení. „I když tam nějaké poškození je, zranění není tak vážné, jak jsme se na začátku všichni obávali."

O celé situaci se pak Mitchell zmínil na svém twitterovém účtu, kam napsal: „Děkuji všem za lásku, přání a modlitby. Už jsem doma a vidím dobře, zítra mám další testy."

Reklama

Související témata: