Hlavní obsah

Super Bowl staví Ameriku do pozoru: tanec miliónů, hvězdy a pro vítěze nesmrtelnost

Houston

Klidně i dva milióny korun za lístek. Neskutečný balík peněz, z kterého mrazí v zádech, platí fanoušci, aby mohli být u toho. Americký svátek Super Bowl je hit. Když se hraje, jde v zemi všechno stranou, finále prestižní soutěže amerického fotbalu ustupují všechny další sporty. A po letošní dramatické bitvě mezi Atlantou Falcons a New England Patriots, kterou Patrioti rozhodli až v prodloužení, se dá za rok čekat při vrcholu NFL ještě větší peklo.

Foto: Stringer, Reuters

Quarterback týmu New England Patriots Tom Brady slaví s trofejí Vince Lombardiho po Super Bowlu.

Článek
Fotogalerie

Že vás americký fotbal nebere, s tím na Američany nechoďte. Budou si o vás myslet, že nejste normální. Bitva o Super Bowl, která se hrála NRG Stadium v Houstonu byla beznadějně vyprodaná. V hledišti se mačkalo takřka 72 tisíc lidí (71 795), o tom, jak velký by stadión musel být, aby se dostalo na všechny zájemce, ani nemá cenu přemýšlet. U obrazovky jen v Americe bylo během zápasu přilepených na 110 miliónů lidí.

I proto ceny vstupenek na černém trhu letí do astronomických výšin. Jenže fanoušci stejně nakupují. Televize, která zápas vysílá, se může těšit na rekordní sledovanost. A také maximální příjmy z reklamy. Vždyť za šot trvající půl minuty utratí firmy pět miliónů dolarů, stejně ale předhánějí v tom, kdo bude při Super Bowlu vidět.

Show ovládla Lady Gaga

A stejné je to s hudebními hvězdami. I pro ně je obrovskou ctí, když dostanou pozvánku, aby se amerického sportovního svátku účastnily. Bez ohledu na to, zda je americký fotbal zajímá. Tahle nominace se prostě neodmítá.

Poločasovou "Pepsi Zero Sugar Super Bowl LI Halftime Show" letos ovládla extravagantní zpěvačka Lady Gaga. Ta už v minulosti zpívala před začátkem americkou státní hymnu. Letos se této pocty dostalo country zpěvákovi Luku Bryanovi.

Ať by v téhle roli byla jakákoliv hvězda, vzpomínat se nejvíc bude na dramatický konec bitvy v Houstonu. Nesmrtelným zůstane tým New England Patriots a jeho největší hvězda Tom Brady.

Reklama

Související témata: