Hlavní obsah

Bývalý basketbalista Oakley byl zatčen při zápase NBA

New York

Bývalý basketbalista New Yorku Charles Oakley se během středečního utkání NBA v Madison Square Garden mezi domácími Knicks a Los Angeles Clippers dostal do konfliktu s ochrankou. Třiapadesátiletý někdejší pivot byl odveden ze svého místa poblíž postranní čáry a skončil v želízkách na policii.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Bývalý hráč New York Knicks Charles Oakley při konfliktu s ochrankou během utkání s LA Clippers.

Článek

Oakley hrál za Knicks v letech 1988-1998 a patří ke slavným osobnostem klubu. Se současným vedením má ale napjaté vztahy, neboť je velkým kritikem majitele Jamese Dolana. Podle listu New York Daily News středeční incident vznikl právě kvůli tomu, že Oakley na nedaleko sedícího Dolana pokřikoval.

Když následně zasáhla ochranka, bývalý basketbalista se s jejími členy postrkoval. Zápas byl krátce přerušen, a když byl Oakley vyváděn, fanoušci skandovali jeho jméno.

"Charles Oakley přišel na dnešní zápas a choval se velmi nevhodným a naprosto urážlivým způsobem," uvedli na twitteru představitelé Knicks. "Byl odveden a zatčen newyorskou policií. Byl to skvělý hráč našeho týmu a snad se mu brzy dostane pomoci."

Reklama