Hlavní obsah

Detroit vyrovnal finále Východní konference s Miami

Finálová série Východní konference basketbalové NBA je po dvou zápasech vyrovnaná. Nejlepší tým základní části Detroit druhé překvapení před domácím publikem nedopustil a po úterní porážce zvítězil ve čtvrtek nad Miami 92:88.

Článek

Detroit skoro celý zápas směřoval k bezpečnému vítězství, ale nakonec se o něj přece jen v závěru musel obávat. Ve třetí čtvrtině vedli domácí o 18 bodů a ještě půl druhé minuty před koncem o 12. Pod vedením rozehrávače Dwayna Wadea ale hosté nastříleli za 90 sekund sedmnáct bodů a snížili na rozdíl pouhých dvou, zatímco zbývalo odehrát už jen deset sekund.

"Takhle jsme měli hrát od začátku," zlobil se autor 32 bodů Wade, který už v závěru příležitost otočit zápas nedostal. Dvěma trestnými hody zpečetil výsledek Chauncey Billups. "Jak začnete hrát s cílem pouze neprohrát namísto zvítězit, přestanete být agresivní. To pak člověk jen čeká, až vyprší čas," postěžoval si kouč Detroitu Flip Saunders na přístup hráčů v posledních minutách. Z jeho svěřenců vynikl Tayshaun Prince s 24 body a 11 doskoky, Richard Hamilton přidal 22 bodů.

Čtyřnásobný nejlepší obránce ligy Ben Wallace svedl tvrdé podkošové souboje s obrovitým Shaquillem O'Nealem a nejen podle statistik s kolosem soupeře tentokrát prohrál. "Mám rozbitý ret a monokl. Ale to k téhle práci patří, každý dělá, co má," řekl Wallace, který zaznamenal devět bodů a 12 doskoků, zatímco O'Neal při stejném počtu doskočených míčů nastřílel 21 bodů a ještě přidal čtyři bloky.

"Potřebujete ale čtyři nebo pět opor, my dnes měli jen dvě," postěžoval si trenér Miami Pat Riley, že spoluhráči na rozdíl od předchozího duelu tentokrát hvězdnému duu Wade, O'Neal příliš nepomohli. Potřetí se oba celky utkají v sobotu v Miami.

Play-off NBA - finále Východní konference
Detroit - Miami 92:88 (stav série 1:1)

Reklama

Související témata: