Hlavní obsah

Miami opět vede v semifinále NBA nad Detroitem

Basketbalisté Miami se podruhé ujali vedení ve finálové sérii Východní konference NBA nad Detroitem. V sobotním třetím utkání porazili na domácí palubovce nejlepší tým základní části 98:83. Hvězdné duo Dwyane Wade, Shaquille O'Neal se na druhém úspěchu celku z Floridy podílelo 62 body. Ke čtvrtému utkání se oba soupeři sejdou v pondělí znovu v Miami.

Článek

Rozehrávač Wade dal 35 bodů, pivot O'Neal 27 a k tomu předvedl 12 doskoků. Zápas podle trenérů rozhodl Wadeův blok ve chvíli, kdy v úvodu poslední části Miami přišlo o dvanáctibodový náskok a Antonio McDyess mohl poslat Pistons do vedení. Domácí špílmachr ale pokus soupeře o smeč bravurně zastavil a po úspěšném obraném zákroku dal na druhé straně tři body. Pak už se znovuzrozený domácí tým nepodařilo Detroitu zastavit.

"To byla klíčová akce zápasu a Dwyane jich měl dnes několik," řekl uznale kouč Detroitu Flip Saunders o zákroku, kterým Wade zastavil jedenáctibodovou šňůru hostů. "Na nás teď je, abychom našli cestu, jak se dostat zpátky do hry. Pondělní zápas bude strašně důležitý," dodal.

Wade si pochvaloval důvěru, kterou mu jeho spoluhráči v zápase vyjadřovali. "Posílali mi míč s důvěrou, že zahraju správnou akci. Spoléhají na mě. Kouknou a řeknou: 'Přišel tvůj čas'. To je všechno, co potřebujete, abyste ze sebe vydali všechno," řekl Wade. "Zase se nám jednou (s O'Nealem) podařilo být opravdovými lídry a pomoci tomuhle týmu zvítězit," dodal.

Finále Východní konference - 3. zápas:
Miami - Detroit 98:83
Nejvíce bodů: Wade 35, O´Neal 27, Walker 11 - Billups 31, Hamilton 20, R. Wallace 11.
Nejvíce doskoků: O´Neal 12, Wade 8 - R. Wallace 10, B. Wallace 6.
Nejvíce asistencí: Walker a Wade 4 - Prince 4, Billups 3.
Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata: