Hlavní obsah

Miami - Toronto 84:101DeRozan přispěl 40 body k dalšímu obratu basketbalistů Toronta

Miami

Rozehrávač Toronta DeMar DeRozan nastřílel ve druhém utkání NBA za sebou alespoň 40 bodů a pomohl kanadskému celku k dalšímu vítězství, tentokrát 101:84 v Miami. Raptors i díky němu otočili v této sezoně už devatenácté utkání, v němž prohrávali dvouciferným rozdílem, a díky čtvrté výhře za sebou se ve Východní konferenci přiblížili na dosah k třetímu Washingtonu. Domácí Heat stále drží osmou postupovou příčku, ale porážkou nahráli pronásledovatelům.

Článek

Olympijský vítěz DeRozan navázal na úterní utkání s Chicagem, kterému nastřílel 42 bodů. Nyní dal jen o dva méně, přitom si výrazně polepšil v úspěšnosti střelby. Na 40 bodů potřeboval 25 střel, ze kterých 14 trefil, a proměnil také 12 z 13 trestných hodů.

"Jen jsem se pokoušel být stále agresivní, ale nesnažil se jen dávat body, ještě víc jsem se zaměřil na práci na obranné polovině," řekl DeRozan. "Vstup do utkání se nám nepovedl, ale postupně jsme se do toho dostali a hráli to, co jsme chtěli," komentoval návrat do zápasu, ve kterém Raptors v první čtvrtině nabrali až patnáctibodové manko. Potvrdili však svoji pozici nejlepšího týmu v lize, co se obratů skóre týká.

"Je to ukázka toho, že nikdy nic nevzdáváme a dáváme do toho srdce," vysvětlil kouč Dwane Casey. "Zatím se nám i po třeba špatném začátku nakonec daří najít cestu k vítězství. Mou prací je jen nalézt pět hráčů, kteří to zařídí."

Memphis po dvou domácích výhrách nad San Antoniem poprvé v sezoně se Spurs prohrál, na palubovce soupeře 90:97. Nejlepším střelcem vítězů byl LaMarcus Aldridge s 23 body, San Antonio dál stíhá vedoucí tým Západní konference Golden State, za kterým zaostává o dvě výhry.

Nejhoršímu týmu ligy Brooklynu se poprvé v sezoně podařilo vyhrát dvě utkání za sebou. Po těsném triumfu nad Detroitem (98:96) ve čtvrtek Nets deklasovali jiného outsidera Phoenix 126:98.

Výsledky NBA:
Brooklyn - Phoenix 126:98
Dallas - LA Clippers 97:95
Miami - Toronto 84:101
Portland - New York 110:95
San Antonio - Memphis 97:90

Reklama