Hlavní obsah

Bitvu o poslední místo ve volejbalovém semifinále vyhrál Jihostroj

České Budějovice

Nejnapínavější sérii extraligy volejbalistů o poslední místo v semifinále vyhrály České Budějovice. V domácí hale porazily Příbram 3:1. Po dnešním dramatickém rozuzlení je jasné, že vítěz dlouhodobé části Kladno se utká s obhájcem titulu Libercem a Jihočeši budou čelit Karlovarsku. Série hrané opět na čtyři vítězství začnou ve středu 29. března v Kladně a Karlových Varech.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Matěj Šmídl z Ostravy, Jan Štefko z Karlových Varů, Tomáš Široký z Karlových Varů a Zdeněk Málek z Karlových Varů.

Článek

Českobudějovický tým vedl v sérii s Příbramí už 3:1 na zápasy, ale nakonec musel rozhodnout až sedmý duel. Domácí volejbalisté získali dnes první i druhý set 25:18, když byli úspěšnější na síti v útoku i v obraně. Pak ale stejným poměrem uspěla Příbram a ani ve čtvrté sadě se hosté nehodlali vzdát. Trenéři míchali sestavami, vymýšleli taktické varianty. Jihostroj nakonec zvítězil 29:27.

"Konec byl nervózní, ale podle mě rozhodly první dva sety. Zatlačili jsme Příbram a nakonec udělali méně chyb. Čtvrtý set byl spíš o tom, kdo dá servis. Jsme rádi, že jsme postoupili. Můžeme předvést divákům další kvalitní sport, ale už bez nervů," oddechl si českobudějovický kouč René Dvořák.

Šestá Příbram nakonec sérii proti třetímu celku základní části neotočila. "Budějovice si za nástup do dnešního zápasu postup zasloužily. Nechci se vymlouvat na rozhodčí, ale v koncovce byly dva míče v náš neprospěch. Sezonu budeme v Příbrami hodnotit pozitivně, i když se nám nepodařilo postoupit do semifinále," uvedl trenér Martin Kop. Ten je stejně jako Dvořák na lavičce svého týmu prvním rokem.

Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy mužů - 7. zápas:
České Budějovice - Příbram 3:1 (18, 18, -18, 27)
Nejvíce bodů: Michálek 18, Hackworth 16, R. Mach a Kraffer po 11 - Böhm a Renovica po 11, Šestak 10. Konečný stav série: 4:3.
Semifinálové dvojice (od 29. března):
Kladno - Liberec
Karlovarsko - České Budějovice

Reklama

Související témata: