Hlavní obsah

Dostaly jsem ránu do hlavy a rozsvítilo se nám, líčí Hanušová. Spoléhá i na žolíka

Michal OsobaPrávo

Vrchol sezóny v podobě červnového mistrovství Evropy v Hradci Králové a Praze se blíží, ale pro basketbalistky USK včetně Aleny Hanušové jde pořád ještě o hodně vzdálenou metu. Nejbližší cíle? Získat titul a uspět na euroligovém Final Four v Jekatěrinburgu (14.–16. 4.).

Foto: Profimedia.cz

Alena Hanušová v dresu USK (vpravo) při duelu Evropské ligy s Orenburgem.

Článek

Chystáte se na euroligové vyvrcholení už během ligového semifinále?

Minulý týden byl odpočinkový, zahrály jsme si i fotbálek, abychom uvolnily atmosféru, ale od pondělí trénujeme tvrdě. Posilovna, běhání, rychlostní vytrvalost… Začaly jsme zkoušet i nové signály, kterými bychom mohly Kursk překvapit. Ve středu (výhra nad Nymburkem 107:44) jsme podle trenérky vypadaly na hřišti dobře, i když já se tak úplně necítila.

Příprava už tedy směřuje ke Kursku? Ve skupině vás dvakrát porazil…

Na video je asi ještě brzo, ale myslím, že v Kursku jsme i po té šílené cestě odehrály dobrý zápas bez několika zraněných hráček se smolnou koncovkou. Šance na výhru je.

Jeden ruský skalp jste získaly už ve čtvrtfinále s Orenburgem. Přes úvodní porážku…

Tam jsme dostaly ránu do hlavy, rozsvítilo se nám a změnily jsme i systém obrany. V Praze jsme to zvládly a před třetím zápasem si řekly, že když už jedeme do toho Orenburgu, tak tam chceme vyhrát…

Je Kursk z tria soupeřů, které vás v Jekatěrinburgu čekají, nejhratelnější?

Poté, co Fenerbahce získalo Candace Parkerovou, asi jo. A Kursk na rozdíl od Jekatěrinburgu nebude mít úplně domácí prostředí, třeba by mohli lidé fandit i nám.

Jak velkou vzpruhou pro Final Four je rychlý návrat Kateřiny Elhotové po porodu?

Je to jen dobře, pro nás bude takový žolík, soupeře může překvapit, až tam Kaču uvidí.

Věřila jste, že se dokáže vrátit do zápasů už čtyři měsíce po porodu?

Mě to nepřekvapilo, už po porodu vypadala Kačka dobře. Potřebovala nabrat pár kilo svalů, s tím ji pomohl náš kondiční trenér Alda Kaplan, takže se vrátila rychle a ve formě.

Reklama