Hlavní obsah

Na co ruce? Zázračný žáček-basketbalista ohromuje i bez nich

Delray Beach

Diváky, soupeře i spoluhráče přivádí k úžasu. Je to téměř neuvěřitelné. Jamarion Styles žijící na Floridě hraje basketbal a dokáže se excelentně trefovat do koše. Na tom by nebylo zhola nic zvláštního, kdyby neměl velký problém. Prakticky mu chybějí horní končetiny. O velkou část z nich přišel, když mu bylo osm kvůli infekci.

Bezruký basketbalista

 
Článek

Ale i poté hrál basketbal. A teď ve svých třinácti se stal hitem internetu, když soupeřům opakovaně sázel trojkové koše. „Miluji sport, kamarádi mi pomáhají, škola taky, užívám si to," říká žák Eagles Landing Middle School.

Co vzkazuje lidem s problémem? „Zůstaňte pozitivní a dělejte, co můžete, pokud chcete," říkal přes prohru s týmem z další střední školy v Boca Raton.

Nemá problém ani s tím, kdyby mu to v basketbalu přestalo jít. Handicap má přece jen značný. Dva studenti z Floridy se mu ho pokoušejí řešit protézami, ale bude to stačit podle všeho jen na běžný život a snad ještě na jeho další koníček - bubnování. Méně pak na basketbal. Soupeři ho asi vždy budou snáze eliminovat než jiné protivníky. „Ale ještě je tu fotbal," má jasno. A ten prý má ještě radši než basketbal.

Reklama

Související témata: