Hlavní obsah

Atlanta - Charlotte 103:76Basketbalisty Washingtonu v play off vyzve Atlanta

New York

Basketbalisté Atlanty porazili v předposledním hracím dnu základní části NBA hosty z Charlotte 103:76 a čtvrtou výhrou v řadě si zajistili páté místo ve Východní konferenci před Milwaukee. V 1. kole play off tak Hawks vyzvou Washington s Tomášem Satoranským.

Foto: John Amis, ČTK/AP

Basketbalista Atlanty Hawks Dwight Howard dává koš v utkání proti Charlotte Hornets.

Článek

Atlanta se na důležitou výhru nijak nenadřela a trenér Mike Budenholzer mohl zátěž rozložit mezi všechny hráče. Nikdo z jeho svěřenců nemusel odehrát více než 25 minut. Do utkání zasáhlo všech třináct hráčů Atlanty a každému z nich se povedlo skórovat. Statistiky vedl Dwight Howard s 19 body a 12 doskoky. Hornets nastoupili bez Kemby Walkera a jejich nejlepším střelcem byl Jeremy Lamb s 21 body.

Los Angeles Lakers v posledním domácím utkání v sezoně porazili New Orleans 108:96 a poprvé od roku 2013 zvítězili v pěti zápasech za sebou. Hollywoodský celek vedl s 18 body veterán Metta World Peace, jenž všechny body nastřílel ve druhé půli. Hosté nastoupili bez Anthonyho Davise i DeMarcuse Cousinse a jejich nejlepším hráčem byl s 19 body a 11 doskoky Cheick Diallo z Mali.

V nejvyrovnanějším úterním zápase Oklahoma zvítězila na hřišti Minnesoty 100:98. Thunder nastoupili bez Russella Westbrooka, kterého zastoupil Victor Oladipo 20 body a hlavně vítěznou střelou šest sekund před koncem. Domácí vedl Karl-Anthony Towns s 26 body a 12 doskoky. Fanoušci Timberwolves mohli mít radost alespoň z nového loga, které klub odhalil před začátkem utkání.

Výsledky NBA:
Atlanta - Charlotte 103:76
Dallas - Denver 91:109
LA Lakers - New Orleans 108:96
Minnesota - Oklahoma City 98:100
Sacramento - Phoenix 129:104

Reklama

Související témata: