Hlavní obsah

Nymburk? Zase bude mistrem, tvrdí manažer basketbalistů Ústí

Ústí nad Labem

Osmé místo po nadstavbové části a čtvrtfinálové vyřazení v play off od Nymburka. Tak vyznělo účinkování ústeckých basketbalistů v nynějším ročníku Kooperativa NBL, který směřuje do finiše.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Přidají basketbalisté Nymburku další ligový titul? Na snímku Radoslav Rančík.

Článek

„Předsezónní cíl spočíval v tom, že jsme se chtěli dostat do elitní šestky, jež hraje skupinu A1 a má jistou účast v play off. Takhle to nevyšlo, jelikož jsme museli bojovat ve skupině A2. Aspoň jsme se přece jen probojovali do vyřazovací části, byť z osmé příčky," bilancoval generální manažer Tomáš Hrubý umístění BK Ústí nad Labem.

Ústečtí ve skupině A2 klesli ze sedmé na osmou pozici, když je předstihly Svitavy. „Bylo to dáno tím, že Svitavy v polovině sezóny posílily kádr. Předpokládám, že kdyby byly tak silné od začátku soutěže, tak se dostaly do šestky na úkor jiného týmu. Proto musíme brát fakt, že nás odsunuly na osmé místo, jako realitu," uvažoval Hrubý. Ústečtí ovšem nechali za sebou Ostravu, Brno, Jindřichův Hradec a Prostějov. „Hlavně Ostrava si taky dělala ambice na play off. To, že jsme ji nepustili před sebe, je malou náplastí," pravil manažer.

Zápasy s Nymburkem měly jasný scénář. Ústečtí nemohli favoritu soutěže konkurovat. „Nymburk je prostě někde jinde rozpočtem, kvalitou hráčského výběru a potenciálem. Dopředu říkám, že bude zase mistrem," tvrdil generální manažer.

Souboje s obhájcem titulu posloužily ústeckým hráčům k rozloučení se sezónou. „Chtěli jsme zápasy využít k tomu, abychom si udělali slušný závěr soutěže. A každý duel s tímto celkem je pro Ústí školou. Naši hráči se mohou konfrontovat se špičkovými basketbalisty a nejlepším českým klubem, který pravidelně absolvuje evropské poháry. Současně si myslím, že opouštíme ligovou palubovku v této sezóně se vztyčenou hlavou," přemítal Hrubý po posledním zápase, v němž Ústečtí prohráli pouze o sedm bodů (90:97). A čtyřicet vteřin před koncem dokonce ztráceli pouze čtyři body.

„Pokoušeli jsme se o senzaci, chyběl krůček. Mohu být spokojen s tím, že jsme soupeře donutili, aby hrál naplno až do závěru. Škoda, že jsme takto nebojovali v nadstavbové části, abychom se sedmým místem vyhnuli v play off Nymburku," dodal ústecký trenér Antonín Pištěcký, který byl měl tým vést i v příští sezóně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.