Hlavní obsah

Hvězda finále bude abstinovat. Pořád kojím, tak ať malému nenadělám paseku, směje se

Praha

Suverénní, neporazitelné. Basketbalistky USK Praha posedmé za sebou ovládly českou ligu, z toho potřetí bez jediné prohry. Nejužitečnější hráčka finálové série? Kateřina Elhotová. Sedmadvacetiletá basketbalistka, která většinu sezóny vynechala kvůli těhotenství, se po listopadovém narození syna Daniela se vrátila v parádní formě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistka Kateřina Elhotová během semifinále s Nymburkem.

Článek

Je cena pro nejužitečnější hráčku pro vás potvrzením, že se návrat po mateřské pauze vydařil?

Myslím, že nad očekávání. Mám z toho radost.

Celé finále jste vy i tým zvládly bez náznaku zaváhání.

Vždycky to hodnotím z celkového pohledu, sám sebe člověk nehodnotí rád. Jsem ráda, že jsme to zmákly, neřekla bych hladce, protože Hradec je nevyzpytatelný tým, jsou rychlé tryskomyši a s tím míváme problémy, tak jsme nechtěly nic podcenit. Jsem ráda, jak to dopadlo, jsem hrozně ráda i za své ocenění, ale to už je jen taková třešnička na dortu.

Poslední finále jste suverénně kontrolovaly, závěr už byl spíše rozlučkou s končícími spoluhráčkami v čele s hvězdnou Laiou Palauovou?

Nevím, jak bych to nazvala, každopádně pro diváka měl zápas jasný průběh. My si ho hlavně chtěly užít, což bylo i heslo trenérky. Myslím, že to účel splnilo.

USK vyhrál v lize 113 zápasů v řadě. V čem jsou utkání na domácí scéně nejsložitější? Neztratit koncentraci, nic nepodcenit…?

Tohle je hrozně těžké. Hraje se úplně jiný styl basketbalu než v Eurolize. Týmy jsou nevyzpytatelné, nemůžete předvídat, kdo kam poběží, v tomhle je to zrádné a člověk musí udržet pozornost po celou dobu zápasu.

Uvítala byste, kdybyste měly v lize více vyrovnaných soupeřů?

Ano, bylo by super, kdybychom měli takhle aspoň čtyři vyrovnané týmy, aby zápasy získaly větší náboj pro nás do přípravy v Eurolize i pro fanoušky.

Budete si moct se spoluhráčkami dopřát oslavu titulu, nebo večer budete muset být se synem?

Tak já nemusím, já chci. Slavit budu spíš duševně bez alkoholu, protože ještě pořád kojím, tak nechci malýmu dělat paseku. (směje se) Spíš to bude o tom se s holkama vidět a ještě pokecat.

Ale sezóna vám zdaleka nekončí, už se těšíte na mistrovství Evropy v Praze a Hradci Králové?

Na to se těším od té doby, co jsem otěhotněla (úsměv). Moc. Uvidíme, jak si to sedne, jak budeme vypadat jako tým, máme docela krátkou dobu na sehrání, ale věřím, že fanoušci budou naším šestým hráčem a že se nám to povede.

Jak strávíte dny do prvního reprezentačního soustředění?

Chci se udržet v kondici, budu chodit posilovat a střílet si, aspoň jednou denně, aby z toho člověk nevyšel. A také se samozřejmě věnovat malému.

Reklama