Hlavní obsah

San Antonio - Houston 99:126Stav série 0:1Basketbalisté Houstonu deklasovali San Antonio, dali 22 trojek

New York

Basketbalisté Houstonu zaskočili na úvod semifinále Západní konference NBA favorizované San Antonio a zvítězili na jeho palubovce vysoko 126:99. Rockets zasypali výběr kouče Gregga Popoviche padesáti tříbodovými střelami, z nichž 22 proměnili. Ve Východní konferenci úřadující šampióni z Clevelandu zahájili semifinále s Torontem výhrou 116:105.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Kawhi Leonard ze San Antonia si hledá cestu mezi obranou Houstonu.

Článek

Druhé nasazené San Antonio ve své hale AT&T Center prohrálo první poločas o propastných 30 bodů, rozdíl pak ještě narostl až na 39. V týmu Rockets i díky trojkové smršti dosáhlo šest hráčů na dvojciferný počet bodů a tři z nich předvedli dvacetibodové výkony. Trevor Ariza byl s 23 nejlepším střelcem zápasu, pivot Clint Capela přidal 20 bodů a 13 doskoků a hvězdný James Harden 20 bodů a 14 asistencí.

"Jen jsme dělali to, co nám obrana dovolila. V minulé sérii (proti Oklahomě) to bylo víc vybojované. Moc trojek jsme nedávali a museli jsme vymýšlet, jak se dostat k bodům. Teď jsme zatím dostali šanci střílet trojky," řekl Harden. "Samozřejmě jsme spokojení i s naší obranou, ale také víme, že tohle bylo abnormální, takhle míjet pořád nebudou," upozornil trenér Houstonu Mike D'Antoni.

V dresu Spurs se dařilo snad jen Kawhimu Leonardovi, který měl nejlepší statistiky v týmu v bodech (21), doskocích (11) i asistencích (6). Přes deset bodů se dostali už jen Tony Parker (11) a náhradník Jonathon Simmons (11). "Na začátku jsme udělali mnoho chyb a oni toho využili. A když se v ofenzívě chytli, byli k nezastavení. My se do rytmu vůbec nedostali," konstatoval LaMarcus Aldridge, jehož čtyři nastřílené body znamenaly osobní minimum v sezóně.

Cleveland naopak potvrdil roli favorita. LeBron James se pod domácí výhru nad Torontem podepsal 35 body a 10 doskoky, Kyrie Irving zatížil konto kanadského celku 24 body a přidal 10 asistencí.

Výsledky 2. kola play off NBA:
Východní konference, 1. zápas:
Cleveland - Toronto 116:105.
Západní konference - 1. zápas:
San Antonio - Houston 99:126.

Reklama