Hlavní obsah

Házenkářky Mostu a Slavie se opět utkají o titul

Praha

Házenkářky Mostu a Slavie se po roce opět utkají o titul. Oba týmy rozhodly o postupu do finále už ve dvou zápasech. Úřadující mistryně z Mostu zdolaly Olomouc doma 36:31 a Pražanky zvítězily nad Porubou díky skvělému druhému poločasu 26:24.

Článek

Hanačky držely s Černými anděly krok pouze na začátku, pak jim domácí hráčky odskočily a poločas skončil osmibrankovým rozdílem. Do druhé půlky vstoupil Most už v pozměněné sestavě a po sérii nepřesností se soupeřkám podařilo snížit na rozdíl čtyř branek. Obrat ale Baník nedovolil.

"Celý první poločas jsme v zápase jasně dominovali. Ve druhé půli jsme dost popřehazovali sestavu, trochu jsme vypadli z tempa, ale výsledek nikdy nebyl ve velkém nebezpečí," pochvaloval si kouč Peter Dávid, jenž chce Most dovést k pátému titulu v řadě.

"Upřímně se těšíme na finále se Slavií, což je pro nás trochu překvapení, protože jsme nečekali, že Poruba tak snadno podlehne. Na druhou stranu víme, jak je Slavie těžký soupeř a má nám co vracet z minulého roku," připomněl loňskou finálovou sérii, kterou Most otočil po dvou výhrách v Praze.

Finálová série, hraná opět na dvě vítězství, začne v sobotu 20. května na Slavii.

Semifinále českého play off házenkářské interligy žen - 2. zápasy
Slavia Praha - Poruba 26:24 (12:14)
Nejvíce branek: Galušková 7/1, Šetelíková 6, Chlupová 4 - Polášková 5/5, Minarčíková a Revajová po 4. Konečný stav série: 2:0.
Most - Olomouc 36:31 (22:14)
Nejvíce branek: Szarková 9, Jeřábková 8, Mikulčíková 5, Růčková 5/1 - Gajdošíková 7/5, Hurychová 5, T. Fryčáková 4. Konečný stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: