Hlavní obsah

Dukla díky povedené druhé půli porazila Plzeň a je krok od titulu

Házenkáři Dukly Praha porazili ve třetím zápase finále play off extraligy obhájce titulu z Plzně 28:23, v sérii na tři vítězství se ujali vedení 2:1 a jediná výhra jim chybí k zisku titulu. Svůj první mistrovský primát od roku 2011 mohou Pražané oslavit už v sobotu večer ve čtvrtém utkání finále, které hrají opět doma v hale Slavie v Edenu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hráčů Dukly. Archivní snímek.

Článek

Plzeň minulou neděli doma srovnala finále po drtivém vítězství 34:19 v druhém duelu série, ale třetí zápas patřil většinu času Pražanům. Ti se po vyrovnané úvodní čtvrthodině dostali do třígólového vedení 13:10, které ale Západočeši v závěru první půle sérií čtyř branek smazali a do kabin šli dokonce s náskokem 14:13.

Tři minuty po přestávce poslal Poloz hosty poprvé v zápase do dvoubrankového vedení, ale od té doby jako by Plzeň na palubovce ani nebyla. Západočechy potkal naprosto nevídaný dvanáctiminutový střelecký výpadek, během kterého Dukla stihla osmi brankami pohodlně otočit stav a rozhodnout.

Hosté se pak ještě stihli přiblížit na rozdíl čtyř tref, ale na víc už se nezmohli. "Neskutečná obrana. Dokázali jsme snad dvanáct minut nedostat gól, to je neskutečné. Kluci si začali věřit a tam se položil základ k obratu," řekl v České televizi brankář Dukly Tomáš Petržala.

"Zaspali jsme začátek druhé půle a to rozhodlo. Pak jsme začali zbytečně jančit, i když ještě zbývalo dost času. Udělali jsme pár zbytečných technických chyb, brankář něco pochytal a už se to vezlo," dodala hostující opora Michal Tonar.

Plzeň vyhrála poslední tři ročníky extraligy, její vítězná série je ale nyní v ohrožení. Dukla má naopak nadosah čtvrtý titul v samostatné historii a první od sezóny 2010/11.

"My jsme teď ve výhodě a uděláme vše pro to, abychom to zítra ukončili. Síly ubývají, tohle počasí tomu nepřidá, bude záležet, jak týmy zregenerují. Musíme se poučit z druhého zápasu v Plzni," řekl Petržala. "Ještě není rozhodnuto. Zítra musíme, jestli nechceme končit sezónu," doplnil Tonar.

Finále play off extraligy házenkářů - 3. zápas:
Dukla Praha - Plzeň 28:23 (13:14)
Stav série: 2:1

Reklama

Související témata: