Hlavní obsah

San Antonio - Golden State 115:129Stav série 0:4Basketbalisté Golden State si zahrají ve finále NBA, San Antonio smázli ve čtyřech zápasech

San Antonio

Basketbalisté Golden State postoupili bez jediné porážky znovu po roce do finále NBA. Ve finále Západní konference si v nejkratším možném čase poradili s oslabeným San Antoniem, které v pondělním čtvrtém duelu porazili na jeho palubovce 129:115. O více než polovinu bodů Warriors se při letošní dvanácté výhře ve vyřazovacích bojích postarali Stephen Curry s Kevinem Durantem.

Foto: Soobum Im, Reuters

Basketbalisté Golden State si zahrají ve finále NBA, ve finále Západní konference vyhráli nad San Antoniem jasně 4:0 na zápasy.

Článek

Cestu Golden State do třetího finále za sebou nezastavilo v souboji dvou nejvýše nasazených týmů na západě ani zraněními decimované San Antonio, které se v sérii muselo obejít bez Tonyho Parkera a v jejím průběhu přišlo i o největší hvězdy Kawhiho Leonarda a Davida Leeho.

Warriors ve čtvrtém duelu prohrávali pouze v úvodu, v průběhu zápasu si vypracovali až dvaadvacetibodové vedení. Curry nastřílel 36 bodů, Durant přidal 29 bodů a 12 doskoků.

"Je skvělé být jedním ze dvou týmů na konci sezóny," řekl po utkání Durant, který k jednomu z hlavních favoritů na titul přišel před sezónou jako volný hráč z Oklahomy. "Uvidíme, jestli nás potřetí v řadě vyzve Cleveland," narážel na fakt, že Cavaliers ve finále Východní konference vedou nad Bostonem 2:1 na zápasy.

V dresu Spurs odehrál dost možná své poslední utkání devětatřicetiletý Argentinec Manu Ginobili, který i kvůli početné marodce nastoupil po 55 utkáních play off v základu a postaral se o 15 bodů a sedm asistencí. "Úžasný hráč, rád jsem proti němu nastupoval. A tuto sérii odehrál fenomenálně," smekl před veteránem Durant.

Nejlepším střelcem v poraženém týmu byl Kyle Anderson s 20 body, po 14 bodech zaznamenali Patty Mills a Pau Gasol. Pouze na osmi skončil podruhé v sérii LaMarcus Aldridge a jen tak potvrdil, že letošní play off ho nezastihlo ve formě

Finále Západní konference play off NBA - 4. zápas
San Antonio - Golden State 115:129, konečný stav série 0:4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články