Hlavní obsah

Karolína znovu v akci, sestry Elhotovy jsou hodně blízko splnění snu

Hradec Králové

Trochu se bála, aby vinou zraněného kolena nepřišla o velký sen zahrát si společně se starší sestrou Kateřinou za českou reprezentaci na domácím ME basketbalistek, které začne v Hradci Králové a Praze přesně za týden. Hradecká generálka proti Chorvatsku (75:51) tak byla pro Karolínu Elhotovou, která musela vynechat dva týdny přípravy, důležitým zdravotním testem.

Foto: David Taneček, ČTK

Basketbalistky ČR před utkáním s Chorvatskem: Ilona Burgrová (zleva), Pavla Švrdlíková, Eva Kopecká, Petra Kulichová, Tereza Vyoralová, Kateřina Elhotová, Veronika Voráčková, Petra Záplatová, Alena Hanušová, Karolína Elhotová, Michaela Stejskalová a Kia Vaughnová.

Článek

Zranění si přivodila hned v prvním zápasové zkoušce před šampionátem, na turnaji v Karlových Varech proti Lotyšsku. Vyšetření magnetickou rezonancí ale potvrdilo, že nedošlo k zasažení menisku ani vazů, modřina na koleni přesto Karolínu trochu strašila.

Hlavně ji zabrzdila v přípravě, proti Chorvatkám nastupovala s tím, že se naostro ukáže, jak na tom je. „Přece jen maličká obava tam byla. Dopadlo to ale výborně, necítím žádnou bolest ani limity. Měla jsem koleno zatejpované, ale fakt žádný problém. Už trénink před zápasem ale byl v plné intenzitě a bez omezení," líčila.

Bylo vidět, že kouči Ivanu Benešovi ubyly vrásky na čele. „Od začátku jsem se modlil, aby to nebylo fatální zranění. Basketbalistka s jejím fyzickým fondem může být pro družstvo hodně platná. Jsem moc rád za to s jakou energií proti Chorvatkám hrála, na nic si nestěžovala, takže s ní můžeme počítat," říkal spokojeně trenér.

V zápase zvládla mladší sestra české kapitánky bez úlev sedmnáct minut na palubovce. Navíc z ní doslova čišela chuť do basketu. „Trochu mi chyběla jistota v ruce, musíme se do toho za týden zbývající do šampionátu dostat," tvrdila Karolína Elhotová.

Spokojeně se tvářila i sestra. „Mám za Karolínu velkou radost, že se dokázala z těch zdravotních potíží zmátořit. Ze začátku musela jít asi přes bolest, ale teď už snad i ona věří, že splnění našeho společného snu je hodně blízko," vykládala Kateřina Elhotová, která už má na kontě několik účastí na ME.

Naopak sourozenec stojí před debutem. „Jak se v Hradci ta generálka hrála už v kulisách šampionátu, tak to na mě atmosférou hodně dýchlo," přiznávala mladší z Elhotových. Obě měla rodina pod přímým dohledem z hlediště, v němž se sešlo zhruba osm stovek diváků. „Žádný tlak, od našich a od dědy cítíme silnou podporu," shodly se sestry.

Reklama