Hlavní obsah

Trenér Falasca skončil z osobních důvodů u českých volejbalistů

Trenér Miguel Falasca předčasně skončil u české volejbalové reprezentace mužů. Svaz v neděli uvedl, že příčinou odchodu španělského kouče jsou jeho osobní důvody. Už za tři měsíce čeká volejbalisty v Polsku mistrovství Evropy a Falascova nástupce chce nové vedení svazu zajistit před začátkem červencové přípravy.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Trenér české reprezentace Miguel Ángel Falasca uděluje pokyny svým svěřencům.

Článek

Svaz oznámil, že Falasca u reprezentace skončil krátce po závěrečném turnaji druhé divize Světové ligy v Haagu. "Příčinou jsou osobní důvody, které mu neumožňují pokračovat v přípravě a práci s týmem," stojí v tiskové zprávě.

Falasca, zároveň klubový kouč italské Monzy, měl v Česku dvouletou smlouvu s opcí, ale u volejbalistů končí po roce a čtyřech měsících. Člen španělských mistrů Evropy z roku 2007 byl pátým zahraničním trenérem u českého národního týmu a podobně jako těm předchozím se mu s muži příliš nevedlo.

Pod jeho vedením si volejbalisté sice loni zajistili účast na mistrovství Evropy, ale letos se družstvu nedařilo. Především v Karlových Varech tým nevyužil domácí prostředí a nezvládl kvalifikaci mistrovství světa. V šestičlenné skupině F skončil třetí, nedostal se ani do baráže a na šampionátu v roce 2018 bude chybět.

Aktuálně mají volejbalisté za sebou zápasy druhé divize Světové ligy. Po třech turnajích obsadili osmé místo s bilancí čtyř vítězství a pěti porážek.

ME se uskuteční na přelomu srpna a září ve Štětíně a český tým se na něm utká ve skupině B s Itálií, Německem a Slovenskem. "Úsek reprezentace a vedení svazu nyní intenzivně pracuje na doplnění realizačního týmu před dalším blokem přípravy, který začne v červenci," uvedl svaz.

Teoreticky by reprezentaci na kontinentálním šampionátu mohl vést dosavadní asistent Michal Nekola, extraligový trenér liberecké Dukly. Podobně to svaz vyřešil u reprezentace žen, když loni v prosinci nečekaně skončil Němec Alexander Waibl a hlavním koučem se stal jeho asistent Zdeněk Pommer.

Reklama