Hlavní obsah

To bude pracháč! Curry si za pět let v NBA může vydělat stovky miliónů dolarů

Oakland

Hvězdný basketbalista Stephen Curry má v mistrovském celku NBA Golden State Warriors přichystanou rekordní smlouvu. Dvojnásobný držitel ocenění pro nejužitečnějšího hráče ligy by si měl podle zámořských médií za pět let vydělat 201 miliónů dolarů (4,6 miliardy korun).

Foto: Kate Munsch, Reuters

Hvězdný basketbalista Stephen Curry z Golden State vydělá stovky miliónů dolarů

Článek

Devětadvacetiletý rozehrávač pomohl Warriors k dvěma titulům. V uplynulé sezoně dostal od klubu 12 miliónů dolarů. Novou smlouvu může podle pravidel ligy podepsat nejdříve 6. července.

Španěl Rubio poprvé mění v NBA dres

Po šesti letech v Minnesotě se jeden z nejlepších evropských rozehrávačů Ricky Rubio stěhuje do Utahu Jazz výměnou za volbu v 1. kole draftu. V Minnesotě by ho měl nahradit Jeff Teague z Indiany, se kterým se Timberwolves údajně dohodli jako s volným hráčem na tříleté smlouvě za 57 miliónů dolarů (asi 1,3 miliardy korun).

Šestadvacetiletý Rubio za Minnesotu v šesti sezónách odehrál 353 zápasů s průměry 10,3 bodu a 8,5 asistence. Ani jednou se mu však nepovedlo postoupit s týmem do play off.

Vedení klubu tak začalo s přestavbou kádru, z Chicaga přivedlo Jimmyho Butlera a nyní se rozhodlo změnit i rozehrávače. Rubiův odchod měl především uvolnit místo v platovém stropu, aby mohl podepsat smlouvu Teague. Ten tak ale může učinit oficiálně až 6. července.

Devětadvacetiletý Teague strávil sedm sezón v Atlantě a poslední rok v Indianě, kde sbíral v průměru 15,3 bodu a 7,8 asistence na zápas. Kromě něj stojí Minnesota o další volné hráče J.J. Redicka a Paula Millsapa.

Reklama