Hlavní obsah

ČR - Kolumbie 3:0V prvním zápase Grand Prix porazily české volejbalistky jednoznačně Kolumbii

Chiclayu
Aktualizováno

Volejbalistky zahájily v Peru soutěž Grand Prix vítězstvím 3:0 nad Kolumbií. Na prvním turnaji druhé výkonnostní skupiny se český celek dlouho trápil hlavně se servisem velmi mladého a nezkušeného jihoamerického výběru. Všechny tři koncovky ale zvládl lépe a připsal si první výhru v soutěži.

Foto: Josef Pešout, Právo

České volejbalistky při přípravě v Jablonci.

Článek

České hráčky předčily Jihoameričanky úspěšností v útoku i obranou na síti, bodových bloků zaznamenaly devět oproti kolumbijským pěti. Kouč Zdeněk Pommer však nebyl s obrannou činností spokojený. "Na přihrávce a v obraně jsme udělali hodně chyb," řekl na tiskové konferenci.

Nejvíce bodů na české konto přidala Marie Toufarová. Ostravská univerzálka nasbírala 16 bodů, z toho devět útokem, čtyři blokem a tři ze servisu.

"Kolumbie věděla, jak nás zatlačit podáním. Občas jsme měli na hřišti těžké momenty, ale věděli jsme, jak se z nich dostat a vést zápas k vítězství. Věřím, že se z našich silných i slabých stránek poučíme," hodnotila kapitánka Karolína Bednářová.

Dalšími soupeřkami národního celku budou jiné americké celky - domácí Peru a Portoriko.

S třetím týmem z nedávného Panamerického poháru se utká celek trenéra Pommera dnes, skupinu zakončí s hostitelem z Peru v noci ze soboty na neděli. Před domácím Final Four druhé divize v Ostravě, kam mají automaticky zajištěný postup, odehrají ještě osm zápasů.

Grand Prix volejbalistek, turnaj 2. divize v Chiclayu (Peru):
ČR - Kolumbie 3:0 (23, 21, 20)
Sestava a body ČR: Vincourová 2, Toufarová 16, Mlejnková 11, P. Kojdová 1, Nachmilnerová 8, Strušková 12, libero Dostálová - Bednářová 5, Smutná, Kopáčová 1. Trenér: Pommer
Nejvíce bodů Kolumbie: Segoviaová, Perezová a Rangelová po 8
Rozhodčí: Borroto (Kuba), Maroszek (Pol.). Čas: 78 min. Diváci: 2800

Reklama

Související témata: