Hlavní obsah

Harden prodloužil v Houstonu smlouvu na rekordních 228 miliónů

Houston

Basketbalista James Harden prodloužil s Houstonem o čtyři roky smlouvu, která hvězdnému rozehrávači do roku 2023 garantuje podle zámořských médií rekordní příjem 228 miliónů dolarů. Pětinásobný účastník Utkání hvězd NBA má ještě s Rockets platný kontrakt na následující dvě sezóny na celkem 59 miliónů dolarů, nový podpis mu přinese dalších 169 miliónů.

Foto: Sue Ogrocki, ČTK/AP

James Harden.

Článek

Prodloužení smlouvy za takových podmínek nemá v historii NBA obdoby. Teprve nedávno prolomil jako první hráč dvousetmiliónovou hranici Stephen Curry, který si v následujících pěti letech přijde v Golden State Warriors na 201 miliónů dolarů.

Sedmadvacetiletý Harden hraje za Houston od roku 2013, kdy přišel z Oklahomy. V každé z pěti sezón dovedl Rockets do play off, v té uplynulé si vytvořil osobní maxima s průměry 29,1 bodu a 11,2 asistence na zápas v základní části.

"V Houstonu se cítím doma," konstatoval Harden, který letos obsadil druhé místo v anketě o nejužitečnějšího hráče NBA za Russellem Westbrookem z Oklahomy. Druhý skončil v hlasování o ocenění MVP i v sezóně 2014/15.

Reklama

Související témata: