Hlavní obsah

Brazílie - Francie 2:3Francouzi po dvou letech znovu vyhráli Světovou ligu volejbalistů

Curitiba
Aktualizováno

Podle očekávání nabídlo finále Světové ligy volejbalistů v brazilské Curitibě úchvatné drama, které nakonec přineslo nejtěsnější možný výsledek. Francouzští reprezentanti byli nakonec v napínavé koncovce o dva míče lepší a po titulu mistrů Evropy z roku 2015 a předloňském vítězství právě ve Světové lize, přidali další velký úspěch.

Finále Světové ligy volejbalistů: Brazílie - FrancieVideo: sntv

 
Článek

Duel dvou statisticky nejlepších reprezentačních výběrů poslední doby viděli diváci v zaplněné hale v brazilské Curitibě. Olympijští vítězové s Brazílie s novým trenérem Renanem Dal Zottem se pustili do mistrů Evropy a vítězů World League z roku 2015 ve velkém stylu a zvítězili v první sadě.

Další část zápasu však patřila týmu „Yavbou", jak zní přezdívka svěřenců trenéra Laurenta Tillieho. Pod taktovkou nahrávače Tonuottiho se opět prezentoval ve výborné formě hvězdný smečař Ngapeth a francouzští hráči otočili na 2:1 ve svůj prospěch.

Brazilci se ale nevzdali a dvě největší útočné hvězdy jejich výběru Wallace a Lucarelli se dostali ve čtvrtém setu do ráže a pomohli domácím znovu srovnat. Oba se na konci zápasu mohli pyšnit 22 body a společně se stali nejlépe bodujícími hráči Brazílie.

Nad všemi však čněl pětadvacetiletý „enfant terrible" Earvin Ngapeth. Volejbalista, působící v italské Modeně, zakončil zápas s 29 body, a především on dovedl Francii k druhému zisku trofeje ve Světové lize. Francouzi se tak po dvou letech od jejich premiérového triumfu dočkali dalšího úspěchu, sérii bez vítězství ve World League naopak protáhl nejúspěšnější celek její historie. Brazilci se tak nedočkali vítězství už 7 let.

Závěrečný turnaj Světové ligy volejbalistů v Curitibě (Brazílie):
Finále: Francie - Brazílie 3:2 (-21, 15, 23, -19, 13)
o 3. místo: Kanada - USA 3:1 (-18, 20, 22, 21)

Reklama