Hlavní obsah

Za rok a půl do špičky? Tak rychle jsem to nečekala, přiznává Kolocová

Vídeň/Praha

Před rokem na olympiádě v Riu Kristýna Hoidarová Kolocová s mikrofonem plnila roli expertky České televize, při letošním vrcholu sezóny už bude opět v pozici, která jí je přece jen bližší: přímo na kurtu se svou parťačkou Michalou Kvapilovou. Do světového šampionátu ve Vídni vstoupí pátečním zápasem s Ruskami Birlovovou a Makroguzovovou.

Foto: Sport.cz

Kristýna Hoidarová Kolocová (vlevo) si vítězný pozdrav s Michalou Kvapilovou užívá čím dál častěji.

Článek

„I komentování mě bavilo, ale samozřejmě jsme hrozně rády, že jsme se sem s Míšou díky té dřině, co jsme za rok a půl spolu absolvovaly, kvalifikovaly,“ pochvaluje si 29letá plážová volejbalistka.

 

Beautiful big Redbull Arena here in #WorldChampsVienna @swatchmajorseries

Příspěvek sdílený Kristyna Kolocova (@kristyna.kiki),Čec 26, 2017 v 1:49 PDT

Na MS hrála třikrát po boku Markéty Slukové, nejlepším společným výsledkem bylo 17. místo. Ve Vídni by Kolocová s Kvapilovou klidně mohly pomýšlet i na lepší výsledek. Vždyť nasazené jsou jako číslo třináct, ve světovém žebříčku pronikly do desítky a na posledních třech turnajích včetně dvou nejvyšší kategorie skončily dvakrát páté a jednou deváté.

„Jsme hodně spokojené s tím, že dokážeme porážet i výborné týmy, cítíme velký posun,“ přikyvuje Kolocová. „Ale rozhodně si teď nestavíme nějaké vzdušné zámky,“ tvrdí.

S vypjatými zápasy na velkých akcích má bohaté zkušenosti, pro její parťačku je svět plážových šampionátů novinkou. Do loňské sezóny se specializovala na šestkový volejbal.

„Když jsem si Míšu k sobě vybrala, věřily jsme, že se do špičky můžeme dostat, ale asi ne, že to půjde tak rychle. Sama říká, že se zlepšila ve všech činnostech na písku, už je z ní beachařka. Její blok i moje obrana v poli, plus naše celková souhra, to vše šlo nahoru,“ popisuje Kolocová progres dvojice.

Spoléhají i na české fanoušky

V přípravě se přitom oproti předchozím rokům musela mírně uskromnit. „S Markétou jsme se postupně vypracovaly na hezký rozpočet, s poolympijskou sezónou ten náš současný nejde srovnat. Ale sponzory máme, pomáhá nám svaz i Dukla, takže tak akorát, aby se to dalo zvládnout,“ vypočítává.

Vedle Rusek čekají Kolocovou s Kvapilovou ve Vídni ve skupině nevyzpytatelné Thajky a v závěrečném zápase na centrkurtu domácí Rakušanky. „Podporu budou mít velkou, ale snad dorazí i čeští fanoušci, vstup je zdarma,“ hlásí Kolocová.

Reklama