Hlavní obsah

Po polské pomstě jsou na tahu Češky. Německu mají co vracet, Toufarová si přeje vítězné loučení

Šance na postup do elitní divize Grand Prix je kvůli prohře s Polskem 1:3 pryč, přesto se budou chtít české volejbalistky loučit s letní soutěží doma vítězně. V zápase o bronz nastoupí dnes od 15 hodin v Porubě proti Německu. Mají mu co vracet, ale hlavně se musí poučit z toho, co udělaly během prvního vystoupení na ostravském finálovém turnaji špatně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Semifinálový zápas druhé divize Grand Prix volejbalistek mezi Českou republikou a Polskem.

Článek

Dlouho se přitom zdálo, že český tým po náročné téměř měsíční misi v Americe, kde na turnajích v Peru, Portoriku a Kanadě vyhrál sedm z devíti zápasů, kráčí k úspěchu i před domácím publikem. „Začali jsme dobře, otočili koncovku prvního setu, ale škoda druhého. Udělali jsme tam pár nevynucených chyb, zbrzdil nás sporný míč a pak jakoby holky zamrzly. Nepomohli jsme si a byli slabší na servisu, trápily se i obě nahrávačky," nabízí svůj pohled na zápas s Polkami trenér Zdeněk Pommer.

Až do stavu 18:14 ve druhé sadě šlo vše podle not českých reprezentantek, jenže pak se jejich hra úplně rozpadla a Polky ovládly dění. „Jakmile proti silným týmům povolíte na servisu, začnou tlačit a my se nemohli opřít o nahrávku. Polky po té zvládnuté koncovce druhé části už měly ve třetím i čtvrtém setu navrch a nám se nedařilo dostat se zpátky do hry, i když jsem to zkoušel různě prostřídat," konstatuje Pommer,

Polsko tak vrátilo českému týmu prohru z nedávné kvalifikace mistrovství světa ve Varšavě. „Vzaly jsme jim naději na šampionát a věděly jsme, že soupeřky mají na nás žízeň. Bylo to z naší strany perfektně rozehrané, bohužel jsme udělaly několik nevynucených chyb v závěru druhého setu, což ovlivnilo i zbytek utkání," tvrdí Marie Toufarová, která odchází z ostravského klubu do francouzského angažmá. „Hraju doma naposledy a doufám, že půjde o vítězné loučení, když mé další kroky vedou do ciziny," říká reprezentační univerzálka.

Také trenér se snaží hodit nezdar s Polskem za hlavu a myslet spíš na tečku za letní soutěží, kterou bere hlavně jako vynikající přípravu na srpnovou baráž o MS a zářijové MS. „Musíme se ze sobotního večera oklepat. Němky nad Koreou vedly 2:0 a prohrály, budou tedy nabuzené. Musíme být proti nim daleko důraznější," plánuje Pommer. V tomto souboji mají Češky co vracet, s německým týmem se utkaly před týdnem v Kanadě a neuhrály ani set.

Reklama

Související témata: