Hlavní obsah

Expresní jízda za triumfem! Češky jdou do boje o medaile z první příčky a bez ztráty setu

Vídeň

Bitvu o první místo zvládly s přehledem. Nasazené šestky Markéta Nausch Sluková s Barborovou Hermannovou na mistrovství světa v plážovém volejbalu ve Vídni v posledním duelu skupiny F přehrály finský pár Lahtiová, Lehtonenová a zajistily si postup do play off z první příčky. „Pro sebevědomí je to parádní situace," lebedily si české jedničky.

Foto: FIVB.com

Markéta Nausch Sluková oslavuje bod v zápase s Finskem.

Článek
Fotogalerie

Markéta Nausch Sluková po utkání na MS s Finkami

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih 4. dne MS v plážovém volejbalu

Překvapilo vás, když jste první set bitvy o první pozici ve skupině F vyhrály suverénně 21:8?

Hermannová: Hned jak jsme dohrály, tak jsme si na lavičce říkaly, že nám první set šel skutečně hladce. To jsme nečekaly. Finky prakticky nevzdorovaly. Ale je třeba říct, že jsme na ně dobře zatlačily servisem. A také jsme měly jednodušší obranu, která fungovala velmi dobře. Hru jsme se rozkouskovaly. V druhém setu nám servis nešel tolik, udělaly jsme více nevynucených chyb. Proto bylo skóre vyrovnanější.

Několikrát se stalo, že jste hru zrychlily a výměnu jste ukončovaly už po druhém doteku. Šlo o záměr?

Sluková: Nebyla to taktika. Dvakrát jsem viděla, že je na druhé straně volno, tak jsem tam míč šoupla. Měly jsme trošku problém s příjmem, tudíž některé kombinace, které se mohly zdát jako vydařené, byly spíše takové záchranné zásahy. Vždy jsme ale míč dostaly k síti a Bára to nějak umlátila.

Skupinou jste do play off profrčely bez ztráty jediné sady a postupně porazily soupeřky z Kostariky, Paraguaye a Finska. Našel se v některém utkání kritický set, kdy jste měly o výsledek obavy?

Sluková: Neřekla bych obavy, ale druhý set pondělního zápasu s Finkami byl hodně těžký. Proti týmu z Paraguaye jsme v neděli byly trošku ukolébané, a když jsme zabraly, tak jsme vyhrály. Finky jsou velké bojovnice, mají zkušenosti a světovou kvalitu. Mohly za vyrovnaného stavu v koncovce setu dát jedno prasátko, potvrdit to dobrý útokem a skóre se mohlo otočit. Věděly jsme, že nesmíme povolit.

Co znamená postup do play off z první pozice?

Sluková: Je super pro sebevědomí, že jsme vyhrály tři zápasy, a ještě jsme neztratily ani set. Navíc jsme ovládly čtyři z šesti setů na deset či jedenáct bodů, což se moc nestává. Ušetřily jsme energii, což se bude určitě hodit.

Máte jasno, co je nejvíce třeba zlepšit před bitvami o medaile?

Hermannová: Ve vyrovnanějších setech je třeba pořád tlačit. Dělala jsem zbytečné chyby na servisu. Finky třeba byly rozložené a míč by prostě zkazily, jenže já jim k tomu špatným servisem ani nedala šanci a darovala jsem jim bod. To musím zlepšit.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články