Hlavní obsah

V děsivém vedru jsou rozhodčí milosrdní. Puchýře se zatím v rozpáleném písku nedělají

Vídeň

Osmatřicet stupňů ve stínu ukazoval v úterý před polednem teploměr v areálu na ostrově Dunaj, kde se ve Vídni odehrává MS v plážovém volejbalu. Zatímco diváci si užívali gejzírů vody, jimiž organizátoři kropili tribuny, reprezentanti všech zemí úpěli na rozpáleném písku bez možnosti žáru uniknout. A předpověď na další dny hlásí setrvalý stav.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Plážové volejbalistky trápí při šampionátu obrovská vedraVideo: sntv

 
Článek

„Je to nepříjemné, ale může být i hůře," říkala Markéta Nausch Sluková, která společně s Barborou Hermannovou vyhrála skupinu F. I proto si užívala úterního zápasového volna. „Abychom se vyhnuly vedru, vyrazily jsme jen do posilovny protáhnout svaly," připustila Sluková, že se nasazené šestky nechtěly zbytečně vystavovat přímému slunci.

To dokáže podklad tak rozžhavit, že hráčky musí natáhnout speciální neoprenové ponožky. Podobný stav ale zatím ve Vídni nenastal. „V Evropě je to spíše výjimka. Ale na Floridě jsme zažily, že se od písku dělaly puchýře. Tehdy kurty kropili, jenže vedro bylo takové, že se zápas přerušoval každých pět minut," vybavila si Sluková extrémní podmínky.

„Už během pondělí, kdy byly teploty tropické, zvolili rozhodčí milosrdný přístup. Normálně nás honí, abychom hrály rychle. Ale v tomhle vedru si každý upravuje delší dobu brýle, chodí po kurtu mezi výměnami pomaleji a rozdýchává se, přičemž sudí jsou v klidu," popisovala Hermannová, která se Slukovou bude ve středečním 1. kole play off (17.30 h.) čelit třetímu nasazenému páru z Brazílie Agatha-Duda.

„Nejsem zrovna příznivcem systému na mistrovství světa. Běžně na turnajích vítěz skupiny přeskočí první vyřazovací kolo. Naše odměna za tři vítězství ve skupině bez ztráty setu je nulová," krčila rameny Sluková.

„Vtipkovali jsme po vítězství ve skupině, že by bylo hloupé dostat po třech výhrách někoho silného. Rozhodně jsme ale nepočítali, že vážně dostaneme třetí nasazený pár," posteskly si Sluková s Hermannovou. „Beru los jako nespravedlnost," netajila rozhořčení z losu Hermannová.

Reklama