Hlavní obsah

K životnímu výsledku gratuloval i velvyslanec. Odměnou bude sushi a ledová koupel

Vídeň
Aktualizováno

Životní úspěch vybojovala na mistrovství světa v plážovém volejbalu ve Vídni Kristýna Hoidarová Kolocová s Michala Kvapilovou. V prvním kole vyřazovací fáze šampionátu porazily ve středu v poledne nizozemský pár Flierová, Van Ierselová hladce 21:12 a 21:17. Obě české reprezentantky budou osmifinále, k němuž jim na místě gratuloval český velvyslanec v Rakousku, hrát poprvé.

Plážové volejbalistky Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou jsou v osmifinále MSVideo: Radek Malina

 
Článek
Fotogalerie

Cítíte po zvládnutém utkání a jistotě životního výsledku hodně velkou euforii?

Kolocová: Říkala jsem si, že by postup konečně mohl vyjít. Mám ohromnou radost, že se to podařilo a prolomila jsem s Míšou brány osmifinále. Byly jsme dobře připravené, zápas se odvíjel přesně podle očekávaného scénáře. Máme obrovskou radost.

Byl pro vývoj zápasu klíčový hned úvod prvního setu, kdy jste rychle získaly náskok čtyř bodů a následně dominovaly?

Kolocová: Nizozemský tým je specifický, protože ve srovnání s jinými dělá pod tlakem hodně chyb. Byly jsme schopné je tlačit, donutily jsme je k minelám. Celý zápas jsme se snažily je dostat pod tlak, aby se van Ierselová vyházela. Když se jí totiž dařilo, šlo o nezastavitelné smeče. Ale věděly jsme, jak podávají a znaly jsme i způsob, jak je blokovat. Byly jsme skvěle připravené. Průběh prvního setu vyšel dokonale.

Nastal v zápase okamžik kdy jste znejistěly a propadly nervozitě?

Kvapilová: V úvodu druhého setu byla pasáž, kdy van Ierselová začala výborně servírovat. Pak to bylo trošku těžší. Ale dokázaly jsme se s tím vyrovnat, odpověděly jsme několika esy a bylo to dobré.

Kolocová: Prohrávaly jsme v úvodu setu o dva body, soupeřkám se dařil servis. Ale věděly jsme, že zase přijdou s chybami. Nebyl důvod se nechat vystresovat. Věděly jsme, že je třeba se držet vlastní hry. Udělaly jsme tři body v řadě a dohrály to.

Tušily jste hned po úterním losu, že cesta do osmifinále by neměla být přes nizozemský tým zatarasená?

Kolocová: Zkušenosti jsou různorodé a nikdy není na místě se radovat z přidělené dvojice. Na šampionátu umí hrát každý tým, a pokud se nepředvede dobrá hra, je možné prohrát s kýmkoliv. Rozhodně není dobré soupeře podcenit. Nizozemské holky měly sice horší nasazení ve srovnání s námi, ale tady ve Vídni měly super turnaj. Nedal se čekat snadný zápas.

Počtvrté jste na mistrovství vyhrály, ale poprvé jste neztratily ani set. Jednalo se o nejlepší výkon?

Kolocová: Ne. Byl to specifický zápas. Zvolily jsme správnou taktiku, přizpůsobily ji soupeřkám a ty udělaly hodně chyb. Mám pocit, že hrajeme vyrovnaně celou dobu. Nebylo to tak, že proti nizozemské dvojici jsme odehrály super zápas.

Ve čtvrtečním osmifinále narazíte na americkou dvojici Sweatová, Rossová, s nimiž jste letos na turnaji v Americe prohrály ve dvou setech a ve Vídni jde o nasazený pár číslo pět.

Kolocová: Zápas ve čtvrtfinále ve Fort Lauderdale se nám moc nepodařil.

Kvapilová: Američanky se nikdy nevzdávají, ale my také ne. Snad nyní půjde o vyrovnanou hru.

Bude pro vás výhodou, že cíl jste splnily a můžete jít do zápasu více uvolněné?

Kolocová: Američanky nejsou nepřekonatelné. Když budeme hrát dobře, není tu žádný nepřekonatelný tým. Určitě nepodlehneme uspokojení, že jsme deváté a není třeba dál bojovat.

Kvapilová: Chceme co nejdál.

Dopřejete si za životní výsledek nějakou odměnu, nebo počkáte až po turnaji?

Kolocová: Na hotelu nemáme sushi, na které mám velkou chuť, takže určitě vyrazím.

Kvapilová: Odměnou bude koupel v ledové vaně, abychom správně zregenerovaly.

Kolocová: To nevím, jestli je zrovna odměna.

Reklama

Související témata: