Hlavní obsah

Česká extáze ve Vídni! Po zděšení přišel koncert a favorizované Brazilky balí kufry

Vídeň

Euforie po prvotním zděšení! České reprezentantky Markéta Nausch Sluková s Barborovou Hermannovou na mistrovství světa v plážovém volejbale ve Vídni ve středu v úvodním kole vyřazovací fáze složily na lopatky favorizovaný brazilský pár Agatha, Duda 2:1 a těší se na osmifinále! „Skvělé, prostě nádherné," juchala nadšením Barbora Hermannová po duelu, v němž české jedničky předvedly mimořádně koncentrovaný výkon.

Barbora Hermannová komentuje výhru nad BrazilkamiVideo: Radek Malina, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Markéta Sluková posílá vzkaz fanouškům

Přestože Brazilky byly třetím nasazeným párem, dokázaly jste je pokořit. Jaká byla ale vaše reakce, když jste se dozvěděly výsledek losu pro první kolo vyřazovací fáze šampionátu?

Sluková: Nejdříve jsme byly naštvané, pak jsme se litovaly, což přešlo ve zklamání a následně jsme se prostě smířily s realitou. Až jsme se dostaly do fáze, že i když se nám to nelíbí, tak stejně nic nezměníme.

Hermannová: Zjistily jsme to při úterním obědě. Hned jsme to řešily. S trenérem i psycholožkou, kterou tu máme. Řekly jsme, čeho se bojíme a co může nastat. Komunikovaly jsme všechny možné situace. A pak se vše převrátilo do stavu, že jsme se soustředily jen na vítězství.

Sluková: Po prvotním šoku jsme se shodly, že pokud chceme na vrchol, je třeba porážet i týmy, jakou jsou Brazilky. Prospělo nám, že jsme byly outsiderem. Vždyť Agatha obhajuje titul z roku 2015, má stříbro z olympijských her a Duda je světovou šampiónkou do jednadvaceti let.

Co v těsném zápase rozhodlo?

Sluková: V klíčové fázi třetího setu jsme lépe servírovaly. Měly jsme to dvakrát připravené o chvilku dříve, jenže jsme si dobře nepřihrály, a tak jsme nemohly Brazilky ztrestat.

Při podání jste hodně riskovaly. Šlo o taktický záměr?

Sluková: Proti takovému týmu se nedá hrát bez riskování. Když mají hezky přihráno, tak by nás s jejich zkušenostmi zabouchaly do země. Potřebovaly jsme je dostat od sítě.

Zápas se odehrál před beznadějně zaplněnými tribunami převážně českými fanoušky. Pomohli vám čeští fanoušci hodně?

Hermannová: Neuvěřitelně. Každý bod, o nějž jsme se tahaly v rozhodují sadě, byl z části i kvůli divákům. Dodávali nám sílu bojovat. Byli skvělí a měli velký podíl na našem postupu.

Dodá vám triumf na třetím nasazeným párem, který za sebou má velké úspěchy, hodně energie do dalších bojů?

Sluková: Máme na to, porazit kohokoliv. Když se nám nezadaří, můžeme s kýmkoliv prohrát. Každopádně pro sebevědomí je výhra neuvěřitelným zdrojem energie.

Hermannová: V osmifinále musíme makat znovu, určitě není vítězství nad Brazilkami poukázkou na finále, což si uvědomujeme.

Byl předvedený výkon vaším nejlepším v sezóně?

Hermannová: Nevím, jestli nejlepší, ale rozhodně byl vynikající.

Sluková: Podle mého šlo o jeden z pěti nejlepších výkonů za dobu našeho dvouletého společného fungování.

Reklama