Hlavní obsah

Cítíme hořkost. Porazily jsme se vlastními chybami, posteskla si Kolocová

Vídeň

Vlastními chybami na mistrovství světa ve Vídni české plážové volejbalistky Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou poslaly do čtvrtfinále pátý nasazený pár z USA - Summer Rossovou a Brooke Sweatovou.

Dojmy Kristýny Hoidarové Kolocové Video: Radek Malina, Sport.cz

 
Článek

„Pojedeme domů s nejlepším výsledkem kariéry, ale i s hořkostí a rozpaky," říkala Kristýna Hoidarová Kolocová po osmifinálové prohře 1:2. „Je to hodně bolestivý konec," přitakávala Michala Kvapilová.

„Kdyby nás Američanky rozstřílely a neměly jsme na ně, kousaly bychom prohru jinak. Ale tady jsme se o vítězství připravily vlastními chybami. Měli jsme to ve své moci," neskrývala Kolocová, že je zklamání plná.

Druhý český pár na mistrovství do zápasu skvěle vstoupil. Prvnímu setu jednoznačně dominoval. „Úvod jsme měly pod kontrolou, Američanky nevěděly, co hrát," rekapitulovala Kolocová. Do druhé sady vstoupil lépe pátý nasazený pár šampionátu, ale česká dvojice dokázala v koncovce stav srovnat. „Zbabraly jsme závěr," krčila rameny Kolocová.

I tak Češky skvěle rozjely klíčovou sadu. Dvakrát vedly o tři body. Ale Američanky uhrály pět míčů za sebou. „Klíčový okamžik," věděla Kolocová. „Hrály přitom pořád stejně, ale náš výkon šel dolů," mínila Kvapilová. „Taktika zněla vše přes Sweatovou. Ale naše obrana nebyla dobrá, abychom ji rozhodily. Naopak hrála lépe a lépe," posteskla si Kolocová.

Šampionát odehrála se zraněným prstem na noze pravé noze. „Hned na začátku turnaje jsem si rozsekla prst, v němž mám trošku díru. Vlastní nešikovností na pokoji. Ale lékaři mi zranění dali dohromady. První dny noha bolela, ale postupně to bylo lepší a lepší. Rozhodně nešlo o důvod našeho vyřazení," líčila.

Reklama

Související témata: