Hlavní obsah

Česká beachvolejbalová špička si zahraje o statisíce!

Na písku to české volejbalistky umí. Neztratí se ve světě a rozbalit to dokážou i v Evropě, nedávné stříbrné medaile páru Kristýna Hoidarová Kolocová s Michala Kvapilová budiž důkazem. A na začátku září tohle umění ukážou fanouškům i v hlavním městě, kdy se v areálu ve Strašnicích uskuteční vrchol domácích soutěží beachvolejbalu. Na turnaji bude hrát i duo Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou. A mezi muži půjdou do turnaje v roli favoritů Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. Finále se bude hrát v neděli 3. září.

Foto: FIVB.com

Kristýna Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová.

Článek

Daří se jim na zahraničních turnajích, dokáží porážet favorizované světové páry... Po nějaké době budou moct umění nejlepších českých hráčů obdivovat na vlastní oči také diváci v Praze. Nejlepších šestnáct dvojic si to rozdá o 200 tisíc korun a domácí titul.

„Už dlouho tady nebyla beachvolejbalová akce takového formátu. Dokázali jsme najít pro UNIQA mistrovství republiky termín, který nekoliduje s žádnou zahraniční akcí. Navíc naše páry dosáhly v letošním roce na fantastické výsledky, je pro ně prestižní vládnout také v České republice," tvrdil Vít Mařík, ředitel šampionátu v beachvolejbalu.

Současná sezóna má tři vrcholy. Světový šampionát ve Vídni už se uskutečnil (dělenou 9. příčku na něm vybojovala Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou). Na turnaji porazily jeden z nejlepších párů světa – Brazilky Agathu s Dudou. Na stejnou pozici dosáhly také Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou. Ty navíc vyšperkovaly báječnou formu stříbrem na mistrovství Evropy v Lotyšsku.

O to více se teď všichni těší na třetí vrchol – domácí mistrovství. „Je moc hezké zahrát si doma. Nám se to bohužel příliš často nedaří, protože české turnaje téměř pokaždé kolidují se světovými," prohlásila Sluková, která upozorňuje, že český ženský beachvolejbal není jen o ní, Hermannové, Kolocové či Kvapilové.

„Je tu Martina Bonnerová s Šárkou Nakládalovou, Magda Dostálová s Karolínou Řeháčkovou. Mláďata Sára Štochlová s Martinou Maxinerovou. Vybojovat zlato nebude rozhodně jednoduché," prohlašuje.

V areálu Gutovka nepůjde o prvním zářiovém víkendu jen o beachvolejbal. Po celou dobu je připraveno mnoho akcí pro rodiny v rámci projektu „Děti, zpátky do školy!" Lákává bude Zumba zadarmo, jízdy na koloběžce, gumový squashový kurt a plno dalších aktivit.

Reklama