Hlavní obsah

Nová Sparta dál posiluje! Přichází hvězda, která hrála i za Barcelonu

Praha

Fanoušci Sparty prožívají divoké období. A nejen ti, co drží palce fotbalistům. Pořádná revoluce se udála ve sparťanských řadách i ve futsalovém klubu. Sparta má nového trenéra, stal se jím ambiciózní Beni Simitči, a během léta nakoupila spoustu hráčů. Poslední posilou je dvojnásobný mistr světa Wilde, který hrál během kariéry i za slavnou Barcelonu. Klub angažoval jako marketingového ředitele třeba bývalého gólmana fotbalové Sparty Jaromíra Blažka či populárního maséra Tomáše Stránského.

Foto: Michal Pavlík

Slavná brazilská posila futsalové Sparty - Wilde.

Článek

Ve Spartě se Wilde sejde s bývalým spoluhráčem z Murcie Španělem Marcelem. „V Rusku nastaly problémy, když nám až po návratu z dovolené řekli, že Dinamo Moskva končí. Měl jsem několik nabídek, ale tím, že to bylo takto na poslední chvíli, tak jsem se hodně bavil s Marcelem o novém projektu Sparty. Ten se mi líbil, a proto jsem se rozhodl, že Spartě pomůžu," naznačil Wilde, jak se dostal do pražské Sparty Wilde.

Ambice má velké, jinak to snad ani u hráče, který je považován za velkou futsalovou hvězdu nejde. „Plán je jasný, a to jak můj, tak klubu. Chceme vyhrát ligu. Zároveň chci svými zkušenostmi pomoci mladým hráčům v týmu," uvedl. Na Spartě už má za sebou i první trénink. „Mladí kluci jsou super. Doufám, že se nám bude dařit a vše půjde podle našich plánů," přeje si Brazilec.

Spokojený je i trenér Beni Simitči. Ten řadu let šéfoval konkurenčnímu Benagu, ale během léta se rozhodl změnit klubové barvy. A odešel do Sparty. Napumpoval veškerou energii tímhle směrem a tak pražský klub získal řadu posil. Včetně Wildeho.

„Hodně nám pomohl fakt, že Dinamo Moskva zkrachovalo. Tato informace se ke mně donesla přes jednoho mého kamaráda z Brazílie. Okamžitě jsem s Marcelem začal situaci kolem Wildeho řešit," prozradil. „Svou roli sehrálo i to, že se jedná o Českou republiku, konkrétněji o Prahu. Jelikož Wilde žije v Lisabonu, není problém, aby sedl po zápase do letadla a přiletěl v úterý na trénink, když je za tři hodiny doma."

Simitči věří, že angažmá téhle hvězdy bude plusem pro celý český futsal. „Jenom účast Wildeho v zápasech by měla budit velkou pozornost u diváků," tuší trenér Sparty. „To, že je to velká věc potvrzuje i to, že jsem již ráno měl více než dvě stě zpráv, které obsahovaly gratulace, ale také otázky, zda je to pravda, protože tomu lidé moc nevěřili. Najednou je Sparta a český futsal vidět i ve světě," dodal.

Klub během léta angažoval do pozice marketingového ředitele bývalého gólmana pražské Sparty Jaromíra Blažka. Působit v "Nové Spartě" bude třeba i populární masér Tomáš Stránský.

Reklama

Související témata: