Hlavní obsah

S basketbalisty neodletěl na ME zraněný pivot Puršl

Praha

S basketbalovou reprezentací neodletěl na mistrovství Evropy pivot Šimon Puršl. Dvacetiletého hráče na turnaj nepustilo zranění, které si přivodil v posledním tréninku v Česku v pondělí odpoledne. Vyšetření potvrdilo zlomeninu kůstky v ruce. Vedení týmu se nepodařilo za Puršla sehnat náhradu, původně vyřazený Adam Pecháček účast odmítl. Tým tak nyní v Rumunsku tvoří 11 hráčů a jeho vedení v tiskové zprávě uvedlo, že už se to nejspíš nezmění.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Šimon Puršl na archivním snímku při slavnostním galavečeru Basketbalista sezóny, kde Puršl převzal cenu za nejlepšího mladého hráče.

Článek

Puršl přišel letos už o druhý šampionát. Kvůli zranění kotníku nemohl v létě zasáhnout do ME dvacítek. "Je opravdu smolařem tohoto léta," uvedl manažer národního týmu Michal Šob.

Vedení reprezentace v nastalé situaci oslovilo Pecháčka, který společně s Tomášem Vyoralem neprošel finálním zúžením týmu po pondělním dopoledním tréninku. Trenér Ronen Ginzburg se rozhodl jet s jinou sestavou pivotů s Puršlem. Pecháček ale pozvánku odmítl.

"Byl jsem vyhozen z týmu. Už jsem o tom informoval rodinu, agenta a klub ve Španělsku, který počítá s tím, že přiletím. Už koupil letenku, to za prvé. Za druhé kvůli vlastní úctě. Sám bych se neměl moc rád, kdybych nominaci teď přijal," citovalo vedení reprezentace Pecháčka, hráče Obradoria.

Reprezentační výběr dnes dorazil do Kluže, kde v pátek vstoupí do šampionátu zápasem proti domácímu Rumunsku. V základní skupině Čechy čekají také Španělé, Maďaři, Černohorci a Chorvaté. Dál postoupí čtyři celky. Ginzburgovi svěřenci obhajují sedmé místo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články