Hlavní obsah

Dost bylo písku. Hermannová míří do Skotska, Sluková nejdřív k doktorovi

Praha

Představu mnoha Čechů o ideální dovolené na mořské pláži Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová nesdílejí. Pláž je totiž pro elitní české beachvolejbalistky především pracovním prostředím. „Od písku si orazíme, zkusíme ho vyklepat z bytu. Ale všechen stejně nevysajeme,“ tuší Sluková, která se chystá se svým manželem a současně koučem Simonem a jejich dvěma psy na výlet autem do severního Španělska.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková (vpravo) a Barbora Hermannová.

Článek

„Já jedu za kamarádkou do Skotska, což je studenější kraj a krásná příroda, a pak se těším, že se podívám domů do Ostravy. Tam taky pláž nemáme,“ usmívá se Hermannová.

Mají za sebou zatím nejlepší společnou sezónu, zejména její úvodní část. V závěru ale neuhájily pozici domácích jedniček, když ve finále mistrovství republiky poprvé podlehly dvojici Kristýna Hoidarová Kolocová, Michala Kvapilová. A tak mají o motivaci postaráno…

„Usnutí na vavřínech by nehrozilo, ani kdybychom vyhrály. Ale člověk může mít tendence malinko zpohodlnět a vždycky je dobré, když vám někdo dýchá na záda. Takže samozřejmě to budeme chtít příští rok holkám vrátit i s úroky,“ ujišťuje Sluková.

Před Vánoci asi do Afriky

Co plánují olympioničky z Ria udělat, aby minimálně udržely páté místo na světovém žebříčku? Především být zdravé, což se Slukové v druhé polovině roku nedařilo.

„Na jaře mě trápilo chodidlo, pak rameno a achilovka, brala jsem antibiotika a teď záda. Nějak mi tělo vypovídá službu, jak mi táhne na třicet a deset let na okruhu se začíná projevovat. Proto musím ještě před dovolenou zjistit, co mi je,“ plánuje 29letá Sluková.

A právě na fyzické stránce chtějí i s novým kondičním koučem pracovat přes zimu. „Možná už před Vánoci vyrazíme opět do Kapského města, abychom rozbili tu dlouhou přípravu v hale, další plány doladíme podle turnajového kalendáře,“ plánuje o tři roky mladší Hermannová.

Reklama