Hlavní obsah

Baráž o EURO je tady, v cestě stojí Srbové. Reprezentace na Evropě nechyběla osmkrát v řadě

Chomutov

Od roku 2001 je to tutovka. Když se hraje mistovství Evropy, tak na něm česká reprezentace prostě hraje. A tečka. Teď stojí před futsalovým národním týmem další úkol, popasovat se v baráži o Evropu se Srbskem. První zápas se hraje v úterý od 18:30 v Chomutově. Nad Srby ještě nikdy v historii Češi nevyhráli, ze šesti duelů brali dvě remízy, ve zbytku odcházeli z palubovky jako poražení.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Česká futsalová reprezentace (ilustrační foto)

Článek

"V Chomutově vždy přišla plná hala a celý zápas nás diváci skvěle podporovali. Doufám, že i v tak důležité baráži nás diváci podpoří a požene nás plný dům za co nejlepším výsledkem," uvedl obránce David Cupák.

"Je pro mě výzvou hrát počtvrté za sebou na mistrovství Evropy. Budeme dělat vše pro to, abychom to zvládli," prohlásil další z reprezentantů Michal Seidler. "Beru to jako vrchol reprezentační kariéry, k důležitějšímu zápasu jsem ještě za národní tým nenastoupil," přidal další útočník David Drozd.

Odveta na palubovce Srbska, které na loňském domácím ME vypadlo v semifinále, je na programu 26. září. EURO bude od 30. ledna do 10. února příštího roku hostit Lublaň.

"My určitě do toho dvojzápasu nejdeme jako favorit, ale s pokorou. Budeme věřit ve vlastní schopnosti. Necítíme se jako předem poražení a chceme postoupit," konstatoval kouč Tomáš Neumann. "Ani jeden tým nebude chtít v úterý udělat chybu a rozhodnout hned v prvním utkání. Myslím, že rozhodovat se bude až v Srbsku," dodal.

Reklama

Související témata: