Hlavní obsah

Futsalisté Sparty chtějí vyhrát derby pro svého prezidenta, touží nabudit i fotbalisty z Letné

Praha

Fanoušci jsou v pozoru. Pražské derby „S" je tady. Bitva o vládce Prahy má na programu hned dvojí provedení. Už v pátek od 20:30 si tenhle výjimečný zápas zahrají futsalisté ve Sparta Areně. „Chceme vyhrát pro našeho prezidenta Zdeňka Větrovského, je to extra motivace," říká trenér Sparty Beni Simitči. Šéf Sparty totiž bojuje v nemocnici o život. „A chceme potvrdit nadvládu v Praze," dodává.

Foto: achiv Sparta Praha futsal

Marketingový ředitel Jaromír Blažek a trenér futsalistů Sparty Beni Simitči.

Článek

Sparta už se v této sezóně jednou se Slavií utkala. V rámci poháru před startem do sezóny. A rudý tábor slavil vítězství 6:2. „To se nehrálo v Praze, takže to bylo takové půl derby. Ale jsem optimistou, víme o naší síle. Respektujeme kvality Slavie, ale chceme znovu vyhrát," vyhlásil trenér Sparty. „Chceme uspět a být takovým motorem před fotbalovým derby. Toužíme nastartovat Spartu, aby zvládla svůj zápas v Edenu," burcuje Simitči.

Jeho tým má i speciální motivaci. Během zahajovacího zápasu sezóny proti Plzni zkolaboval v hledišti prezident klubu Zdeněk Větrovský a bojoval o život. Následně byl převezen do nemocnice, kde je udržován v umělém spánku. Všichni v klubu teď chtějí vyhrát nad městským rivalem a výhru mu věnovat. „Chceme to derby vyhrát pro něj, je to extra motivace. Všichni víme, jak to všechno s námi vždycky prožíval. Stejně žil i celým klubem," vykládá Simitči.

Prezidentovi Sparty ve chvílích, kdy bojuje o život, vyjádřila podporu i Slavia. Na sociálních sítích zveřejnila foto s nápisem „Rivalita stranou. Pane Zdeňku Větrovský bojujte." V samotném derby ale sešívaní určitě budou chtít dostat Spartu na lopatky. "Pohárový zápas jsme brali stále jako přípravu. Zranil se nám brankář, prostřídali jsme také širší kádr. Teď to bude něco úplně jiného," slibuje rivalovi těžší zápas trenér Slavie Nenad Veljkovič na internetových stránkách klubu.

Kouč Slavie neskrývá, že je derby "S" pro všechny obrovskou výzvou. "Sparta má svoji kvalitu, to je jasné, ale také mají svoje slabší stránky. Budeme na ni od první do poslední minuty útočit a budeme je chtít využít ve svůj prospěch. Na futsalové kamarádství bude čas po zápase. Teď se budeme bít za ty nejhezčí, naše červenobílé barvy, za Slavii!"

Reklama

Související témata: