Hlavní obsah

Ústecká premiéra na mezinárodní scéně plná rozpaků. V lize to bude jiná káva, míní trenér Pištěcký

Ústí nad Labem

Měla to být předligová generálka a zároveň atraktivní vstup do nové sezóny. Jenže místo toho se střetnutí basketbalistů BK Sluneta Ústí nad Labem s rakouským Grazem proměnilo takřka ve frašku především vinou nedůstojného výkonu hostí. Ústečtí v prvním kole Helios Alpe Adria Cupu zvítězili 93:44, přesto na jejich straně panovaly rozpaky.

Foto: Právo

Trenér Antonín Pištěcký

Článek

„V Ústí nad Labem se podle mne hrál zápas mezinárodního poháru vůbec poprvé v historii. Ale že by nabídl úroveň evropského basketbalu, to rozhodně ne. Mrzí mě to navíc i vůči divákům, kteří očekávali kvalitní konfrontaci," posteskl si trenér Severočechů Antonín Pištěcký.

Domácí celek si sice připsal do čtyřčlenné tabulky dva body, nic víc ale utkání nepřineslo. „Ano, vyhráli jsme skoro o padesát bodů, jupí! Ale to je všechno. Od druhé čtvrtiny to ani jako basketbal nevypadalo. Permanentně jsme byli v útoku a jeden nebo dva naši hráči byli volní. Při větší koncentraci jsme měli dát sto dvacet bodů. Tajně jsem doufal, že to bude těžší zápas, abychom museli naplno bojovat," líčil Pištěcký.

Utkání s Grazem nic nenaznačilo

Před startem Kooperativa NBL má plnou hlavu starostí. „Začíná nám liga, a čeká nás trošku jiná soutěž. Utkání s Grazem nic nenaznačilo a nijak nás neprověřilo. Ve středu 4. října to bude v Pardubicích odlišná káva, co se týče kvalit soupeře," pohlédl trenér k ligové premiéře.

Ústečtí mají v mezinárodním poháru dobrou výchozí pozici a pokusí se probojovat do play off. „Z pohledu případného postupu je první výhra pozitivní, ale až další duel se slovenskými Levicemi snad po pravdě nastíní, jak na tom v mezinárodním měřítku jsme. A pak máme ve skupině ještě slovinský tým Domžale," dodal Pištěcký.

Dalšími českými účastníky Helios Alpe Adria Cupu jsou BK Děčín, USK Praha a Brno.

Reklama