Hlavní obsah

Líbí se mi karlovarská dravost, říká Rejlek o návratu do extraligy

Je jedním z letošních navrátilců do české extraligy a ze dvou konkrétních nabídek si vybral VK ČEZ Karlovarsko. Bývalý volejbalový reprezentant Filip Rejlek přijal angažmá ve čtvrtém celku minulého ročníku nejvyšší soutěže, i když o něj stál mistrovský Jihostroj České Budějovice. „Liga je zajímavá,“ říká Rejlek v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Bývalý volejbalový reprezentant Filip Rejlek.

Článek

Můžete prozradit, co vás přivedlo právě do karlovarského klubu?

Oba týmy, které se o mě ucházely, měly velký zájem. O maličko víc jsem se nakonec rozhodl pro Karlovarsko, i když stejné kontakty probíhaly i s Budějovicemi. Líbila se mi karlovarská dravost, což mě oslovilo.

Nastal váš návrat z ciziny do české extraligy v pravý čas?

S manželkou se nám narodila dcera a byla správná doba zůstat v Česku a budovat si tady jméno. Když člověk odejde, lidi zapomenou. V cizině jsem strávil dvanáct let a už toho bylo na mě dost (úsměv).

Pociťujete nostalgii?

V české lize jsem hrál před odchodem do zahraničí naposledy v roce 2005 v Dukle Liberec. A získal s ní dva tituly, v roce 2001 pod trenéry Ivanem Jakubíčkem a Miroslavem Malánem. A v roce 2003 pod Petrem Bromem. V Liberci byla vždycky dobrá parta a prožil jsem tam krásné období. Mimochodem, s panem Bromem jsem se potkal už při druhém extraligovém kole v Ústí nad Labem, které trénuje.

V příštím kole hostí Karlovarsko v pondělí 16. října právě Duklu Liberec. Přijedou v roli soupeřů někteří vaši bývalí kluboví spoluhráči?

Nikdo už tam v podstatě není, akorát Lubomír Staněk. A s ním jsme se potkali i ve Francii. Proti Liberci to bude prestižní zápas, ale tak to vnímám proti každému dobrému týmu. Všechny zápasy v lize mohou být zajímavé. Volejbal mě pořád baví, jinak bych skončil. Takže mám motivaci a chceme vyhrávat.

Reklama

Související témata: