Hlavní obsah

Volejbalisté Českých Budějovic v lize stále neztratili ani set

České Budějovice

Volejbalisté Českých Budějovic porazili v předehrávaném utkání 7. kola extraligy Odolenu Vodu 3:0 a s přehledem vedou tabulku. Jihostroj v aktuálním ročníku stále neztratil ani set, Aero se naopak s nulovým ziskem bodů krčí na konci tabulky.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Kapitán volejbalistů Českých Budějovic Radek Mach.

Článek

České Budějovice čeká o víkendu další utkání ve Zlíně, i proto možná trenér Dvořák obměnil základní sestavu a do hry od začátku zapojil mladého univerzála Šotolu. Na lavičce byli připraveni i další junioři - blokař Polák a libero Janda.

Jihostroj se tentokrát rozjížděl pomaleji, do prvního technického time outu drželi hosté vyrovnaný stav. Pak ale zafungovala skvěle obrana na síti, při Michálkově podání domácí přidali body a s pohodlným náskokem první set ukončili.

Ve druhém dějství se domácí nechali ukolébat rychlým vedením. Ztráta koncentrace, chyby v útoku i na příjmu dokázalo Aero využít a snížilo. Ve vyrovnané koncovce ale Budějovice vytáhly svou excelentní zbraň, bloky. Třetí set už si domácí pohlídali.

"Byly tam momenty, které musíme zlepšit. Odolena Voda měla jedinou šanci, riskovat na servisu, to dělali, takže byly pasáže, kdy jsme byli odtažení od sítě. Nicméně jsme si s tím parádně poradili a důležité míče nám odztrátoval náš mladý univerzál Šotola. Hrál skvěle," pochválil spoluhráče budějovický Martin Kryštof.

Uniqa extraliga volejbalistů - 7. kolo:
České Budějovice - Odolena Voda 3:0 (17, 20, 14).

Reklama

Související témata: