Hlavní obsah

Prostějov - Ostrava 3:1Prostějovské volejbalistky vyhrály duel neporažených s Ostravou

Prostějovské volejbalistky zdolaly v duelu dosud neporažených celků Ostravu 3:1 a po třetím kole vedou extraligovou tabulku. Obhájkyně mistrovského titulu mají o bod více než KP Brno, Ostrava je čtvrtá za Olomoucí. Ve vítězném celku si 21 bodů připsala univerzálka Helena Horká, na druhé straně byla stejně úspěšná Helena Kojdová.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Prostějovské volejbalistky zdolaly v duelu dosud neporažených celků Ostravu 3:1 (ilustrační foto)

Článek

Ostravské svěřenkyně reprezentačního trenéra Zdeňka Pommera v předchozích dvou zápasech neztratily ani set, v Prostějově však prohrály úvodní sadu jednoznačně 15:25. Pak se hra vyrovnala, ale hostující celek v druhém setu nezvládl koncovku a po snížení na 1:2 už v závěrečném dějství soupeřkám opět nestačil.

Trenér vítězek Miroslav Čada prohlásil, že jeho tým odehrál dva sety dobře a dva špatně. "Špatně jsme tam bránili Kojdovou, ale zejména jsme špatně útočili. Do druhého setu jsme nastoupili v útoku s určitou laxností, některé hráčky ztratily jistotu a hráli jsme to pak příliš opatrně," řekl České televizi.

Ostravský kouč Pommer uvedl, že jeho svěřenkyně nastoupily proti mistryním se zbytečným respektem. "To se projevilo hlavně v množství zkažených servisů, čtvrtý set pak byl podobný. Ale v druhém a třetím byly momenty, kdy jsme soupeře zatlačili," dodal Pommer.

Uniqa extraliga volejbalistek - 3. kolo
Prostějov - Ostrava 3:1 (15, 23, -22, 16)
Nejvíce bodů: Horká 21, Emontsová 17, Herelová 9 - H. Kojdová 21, Makauskaiteová a Nachmilnerová po 10.

Reklama

Související témata: