Hlavní obsah

Chceme přispět ke kvalitě extraligy, avizuje šéf Karlovarska ambice týmu

Karlovy Vary

Na čtvrtém místě tabulky po odehraných sedmi kolech extraligy figurují volejbalisté VK Karlovarsko. Patří tak do čtveřice předpokládaných favoritů s tím, že před pátou Ostravou mají momentálně už pětibodový náskok. „Liga se rozbíhá naplno a z celkového pohledu od ní očekávám další zlepšení kvality, k čemuž chceme taky přispět,“ říká prezident karlovarského klubu Jakub Novotný v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Jakub Novotný.

Článek

Vraťme se ještě v krátkosti k minulé sezóně. V západočeském týmu už nepůsobí Michal Sukuba, jenž předtím sbíral mistrovské tituly s Českými Budějovicemi.

Michal Sukuba v našem klubu strávil do letoška tři sezóny. Jsme mu za to velmi vděční. Ale nakonec přišlo trenérské rozhodnutí, že tým doplníme o mladšího hráče.

Jste tedy spokojeni s posilami?

Udělali jsme všechno, co bylo v našich silách, abychom tým doplnili, jak jsme chtěli. Jestli to bude stačit ke splnění stanovených cílů, to se nikdy neví. Sezóna bude dlouhá.

Bylo těžké přetáhnout v konkurenci ostatních klubů do Karlovarska Filipa Rejlka?

V létě probíhal pomyslný souboj o bývalé reprezentanty, vracející se ze zahraničí do Česka. Tedy o Jana Štokra, který zamířil do Liberce, a Filipa Rejlka. Jsme rádi, že Filip Rejlek je ve Varech. Snažili jsme se mu vyhovět, a nakonec dal přednost Karlovým Varům před Českými Budějovicemi.

Karlovarsko momentálně disponuje na soupisce reprezentanty ze čtyř zemí. Co to pro klub znamená?

Samo o sobě je to dobrý fakt. Kromě dvou současných českých reprezentantů Marka Zmrhala a Daniela Pfeffera jsou tady hráči z národních týmů Slovinska, Slovenska a Estonska. A k nim můžeme připočíst i Ondru Hudečka, Filipa Rejlka, Michala Kriška a Tomáše Širokého, kteří byli dříve v české reprezentaci. Věřím, že mezinárodní poznatky pomohou našemu týmu v Challenge Cupu, do něhož vstupujeme 6. prosince na půdě chorvatské Mladosti Záhřeb.

Pokud jde o extraligu, pikantní jsou měření sil Karlovarska s Duklou Liberec. Na obou stranách působí hráči s mezinárodními zkušenostmi. A daly by se najít i další vazby...

Jistě, s libereckým trenérem Michalem Nekolou jsme byli na jedné lodi na nedávném mistrovství Evropy, kde jsme obsadili sedmé místo. Já jako vedoucí sportovního úseku mužské reprezentace a Michal jako její hlavní kouč. Skvěle se mi s ním spolupracovalo. V extralize jsme ale konkurenti. Michal Nekola z pozice trenéra Liberce a já coby prezident karlovarského klubu. Známe se dlouho. Ostatně, hrál jsem pod ním při společném působení v Ústí nad Labem.

Co očekáváte od probíhajícího ročníku extraligy?

Další zkvalitnění soutěže. Už se hodně psalo o příchodech hráčů zvučných jmen včetně cizinců. A pokud jde o Karlovarsko, věřím, že se nikdo nezraní. A že budu mít jako šéf klubu dostatek peněz, abych všechno, co s karlovarským týmem v sezóně souvisí, zaplatil (úsměv).

Reklama

Související témata: